Kunstenaarscollectief Diepenveen (KCD) schildert en tekent verder onder nieuwe naam

484-Veldbloemen-30x60-acryl-1

De teken- en schildergroep Diepenveen, die al twintig jaar bestaat, heeft recent een nieuwe naam gekregen: ‘Kunstenaarscollectief Diepenveen’; gemakkelijk af te korten tot KCD.

Wie zijn wij?
Op dit moment bestaat de groep uit zestien personen uit Diepenveen en omgeving. Onder begeleiding van Eric Stroebel weten we elkaar op het vlak van schilderen en tekenen al vele jaren te inspireren en aan te moedigen.

In 1999 is de groep gestart, in een ruimte in het Dorpshuis te Diepenveen. En nog steeds wordt er elk seizoen (in wat nu het Kulturhus Diepenveen heet) geschilderd, getekend en geaquarelleerd. Kleine werken, grote doeken, allerlei verschillende thema’s. Iedereen werkt in zijn eigen tempo aan datgene wat hem of haar boeit.

Eric Stroebel
Eric Stroebel geeft suggesties over kleuren, compositie, te gebruiken materialen en als iemand vastloopt advies hoe het soms anders kan.
Er zijn in de loop der jaren enkele mensen vertrokken, anderen hebben zich aangesloten bij de groep. Zo is de grootte van de groep op zestien personen gebleven en het mag gezegd: de meeste mensen kennen elkaar al twintig jaar lang!
Ook goed om te weten: Stichting Raster ondersteunt onze groep door onder andere administratieve taken op zich te nemen en te adviseren rondom PR.

Buitenatelier
In de zomer wordt een enkele keer buiten geschilderd. De natuur, het dorpse karakter van Diepenveen en de stad Deventer met z’n prachtige steegjes en de IJssel vormen een mooi decor om vast te leggen.

Expositie
Eens in de twee jaar wordt een tweedaagse expositie in Diepenveen gehouden. Als expositieruimte dient één van de zalen in het Kulturhus Diepenveen, die daartoe een metamorfose ondergaat. De belangstelling uit Diepenveen en omgeving is altijd groot. Gemiddeld 250 bezoekers per expositie!


Nieuws
2019 is het jaar waarin de groep twintig jaar bestaat en 9 en 10 november 2019 zijn ‘geprikt’ om een tweedaagse expositie in Diepenveen te houden. Naast de expositie gaan we dat vieren met een extra kunstzinnige activiteit. Daarover volgt binnenkort meer nieuws.


‘Als een stem van binnen zegt: ‘je kunt niet schilderen’;
schilder dan en de stem zal tot zwijgen gebracht worden.’

Uitspraak van Vincent van Gogh

 

 

 

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top