In Beeld: Intocht Sinterklaas 2017

Sinterklaas-Diepenveen-2017-004-Large-1024x740

Tekst en fotografie door Harry Mulder

Het had maar weinig gescheeld of de jaarlijkse Intocht van Sinterklaas was niet doorgegaan. Om organisatorische redenen konden de partijen die al jarenlang borg stonden om het Sinterklaasfeest te organiseren het dit jaar niet meer voor elkaar krijgen.

Onlangs werd op de avond van de Historische Vereniging dit punt besproken. Velen waren van mening dat dit kinderfeest altijd doorgang moet vinden, ook in Diepenveen. De jaarlijkse Intocht kent een lange geschiedenis in Diepenveen en velen van de aanwezigen in de zaal, vooral ouderen herinnerden zich het Sinterklaasfeest in hun jeugdjaren.

Op de vraag of er mensen willen helpen om deze traditie en ere te houden, ook dit jaar was de respons zo groot dat spontaan een werkgroep ontstond die de organisatie van dit feest op zich nam.
Er moest veel geregeld worden maar met verenigde krachten heeft men net op tijd alles rond kunnen krijgen.

Afgelopen zaterdagmiddag kwam de Goedheiligman in een jeep over de Dorpsstraat gereden op weg naar de Hof van Salland waar de Sint en zijn vele pieten opgewacht werden door ‘burgemeester’ Tom Masselink, de voorzitter van de Historische Vereniging Dorp Diepenveen en Omgeving.
Daarna vermaakten de vele aanwezige kinderen zich in de Sinterklaasdisco in de Hof van Salland.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven