In Beeld. Interview met Ed Lammers, wonend aan de Roeterdsweg

Versie 2

‘Dat de annexatie van de gemeente Diepenveen op een latere termijn plaatsvond, was alleen maar goed. Dankzij die vertraging is de sociale binding in Diepenveen overeind gebleven en is het dorpse karakter behouden.’

Ed, vertel eens iets over jezelf.
Ik ben een molenaarszoon uit Empe (tussen Voorst en Zutphen, JR) uit een protestants-christelijke familie. Geïnspireerd door de plaatselijke timmerman, die regelmatig in de molen werkte, was het mij al vroeg duidelijk dat ik de techniek in wilde. Ik hoorde van mijn moeder dat ik als kleine jongen altijd Gemmink, de naam van de timmerman, wilde worden. Dus ben ik werktuigbouwkundige geworden. Eerst heb ik in Arnhem de HTS gedaan en na mijn militaire dienst naar de TU Delft. Ik koos voor een wat algemene richting: transporttechniek. Toen waren kranen, havenkranen, daarbinnen een hoofdvak. Ik studeerde af op het ontwerp van een scheepsdekkraan volgens een nieuw principe.

Lees hier het hele interview met Ed Lammers.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven