Dorpsplein Diepenveen in gesprek met Sonja en Annelot van Scouting Steyn

Scouting Steyn

Scouting Steyn laat de jeugd uit Diepenveen (en Deventer) al bijna 100 jaar avonturen beleven. Hoe doen ze dat? Sonja en Annelot uit Diepenveen doen dit in onderstaand interview uit de doeken.

Scouting Steyn heeft ruim 225 leden, waarvan zo’n 150 jeugdleden (tot 18 jaar). De groep heeft een Land- en een Watertak.

Landtak
Bij de Landtak zijn kinderen vanaf 5 jaar welkom. Alle activiteiten van Scouting Steyn worden georganiseerd door vrijwilligers. De “Landtak”activiteiten worden georganiseerd vanuit de 3 clubhuizen en de kampvuurkuil in het Kolkbos (Averlose Houtweg 14A).
Hier zijn zaterdags verschillende leeftijdsgroepen (speltakken) (Bevers, Welpen, Scouts en RoSh) actief met buitenspelen, kamperen, survivallen, vuurtje stoken, oriënteren en samenwerken.
Ook worden tochten in de omgeving gemaakt en gaan ze regelmatig op kamp.

Watertak
De “Watertak” van de groep heeft als thuishaven de Gashaven (eind van de Gashavenstraat) en kinderen vanaf 7 jaar zijn welkom. Elke zaterdag varen de verschillende speltakken (Dolfijnen, Zeeverkenners en Wilde Vaart) met het wachtschip “Clasina” en de Lelievletten (zeilboten) via de IJssel naar hun zeilwater nabij de A1.
De jeugd leert er niet alleen zeilen, maar ook samenwerken, koken, onderhoud plegen en ze beleven avontuurlijke spelen. Ook zij gaan regelmatig kamperen.

Leiding
Vanaf 18 jaar kan je leiding worden van een speltak, maar de groep heeft ook veel ondersteunende functies (materiaalteams, verhuurteam, schippers, technici, bestuurders).

Interesse in een avontuurlijke functie bij Scouting Steyn of wilt u een jeugdlid aanmelden?
Kijk eens op onze websites:
https://www.scoutingsteyn.nl/
https://zeeverkennersdeventer.nl/

of bel ons informatienummer: 06-19 49 01 67

Algemene vragen kunt u sturen naar: info@scoutingsteyn.nl

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar boven
Diepenveen

GRATIS
BEKIJK