Dorpsplein Diepenveen in gesprek met Robert Slinkman, de nieuwe oefenmeester van Diepenveen 1 in het volgende seizoen

IMG-1478

In november kwam het nieuws naar buiten dat VV Diepenveen op zoek moest naar een nieuwe trainer. Martin Dollenkamp vertrekt na drie seizoenen bij VV Diepenveen en zal volgend seizoen het vlaggenschip van SV Heeten onder zijn hoede nemen. In de zoektocht naar een nieuwe coach vindt de commissie, bestaande uit leden uit de Technische Commissie en ervaren spelers uit het eerste, een nieuwe trainer. Robert Slinkman, werkzaam bij WZC Wapenveld, bekleedt met ingang van seizoen 2020/2021 de functie van hoofdtrainer van VV Diepenveen 1. Dorpsplein Diepenveen interviewt Slinkman over zijn overstap.   

Kennismaking
Robert Slinkman woont samen met zijn vriendin, een zoon van 9 en een dochter van 10 in Bathmen. Hij is werkzaam in Hengelo als Engagement Manager bij Previder. Als trainer had hij in zijn beginjaren, samen met zijn maatje Bjorn Rutten, de CJV’er onder zijn hoede. Robert: “Uiteindelijk heb ik daar 6 jaar gezeten. Dat waren succesvolle jaren. We begonnen onderin de 3e klasse en zijn helaas de finale naar de 1ste klasse misgelopen. De laatste 2 jaar merkte ik dat het clubgevoel, mede door de fusie in 2013 met RDC, was weggeëbd. Ik ben toen op zoek gegaan naar een dorpsclub. Ik merkte bij verengingen in de stad dat leden heel makkelijk overstappen van de ene naar de andere club. In een dorp zijn vaak hele families verbonden aan een club. Dat heeft meer mijn voorkeur.”

Het degradatiespook
Na een korte zoektocht kwam de Bathmenaar in 2015 uiteindelijk uit bij, zo leek het, 2de klasser SC Overwetering. Maar kort na de aanstelling van Robert degradeerde de Olsternaren naar de 3de klasse. Uiteindelijk wist hij in 3 jaar de sportclub uit Olst weer naar de 2de klasse te brengen. Slinkman was toen klaar voor een nieuwe uitdaging: “Er viel voor mij bij Overwetering niet veel meer te halen, dus ben ik op zoek gegaan naar een zaterdagvereniging. Omdat ik het altijd wel fijn vind om de zondag nog vrij te hebben.” In 2018 kwam Slinkman bij WZC Wapenveld terecht en daar zit hij nu voor zijn 2de jaar. De verwachting was dat hij een 3de klasser kreeg, maar wederom degradeerde er een club waar Slinkman net als nieuwe trainer was aangesteld. “Het verhaal herhaalt zich een beetje hè? Ik heb Diepenveen ook al gewaarschuwd”, zegt Slinkman cynisch. “De vorige clubs waar ik ben aangesteld, zijn allemaal gedegradeerd, al ben ik daar nu niet bang voor. Kijkend naar het team en de punten die er nu staan.”

Diepenveense roots
Omdat Slinkman kinderen heeft die allebei sporten, wordt het vaak krap om dat te combineren op zaterdag. Vandaar de keuze om naar een dorpsclub te gaan die op zondag speelt. Robert: “Ik hoorde van velen dat er bij Diepenveen een vrij jonge selectie stond. Ik hou er niet zo van om een club vanuit mijzelf te benaderen, maar ik heb Diepenveen toen toch maar een brief en mijn CV opgestuurd. Toen heb ik een gesprek gehad met een deel van de spelersraad, de leiders en de Technische Commissie. Een paar dagen later kwamen wij beiden tot de conclusie dat het wel goed aanvoelde. Het klikte gelijk. De ambitie van de club heeft mij doen besluiten deze kant op te komen. Daarnaast woonden mijn opa en oma (Gerrit en Riek Slinkman) in Diepenveen en kwam ik regelmatig in het dorp.

“Wat mij betreft kunnen de Diepenveense fans spektakel verwachten.”

Het spektakel van Robert Slinkman
Slinkman heeft een aanvallende en agressieve speelstijl en een duidelijke mening over zijn aanpak als trainer: “Ik vind dat je het spelletje speelt om te presteren. Ik word altijd heel moe van trainers die bij mindere resultaten zeggen dat hun team in een proces zit. Ik ben wel degelijk een prestatietrainer, want uiteindelijk ben ik een passant. Ik moet ervoor zorgen dat de rek die in deze jonge ploeg zit er ook daadwerkelijk wordt uitgehaald.” De aanvallende speelstijl van Slinkman uit zich in een 4-4-2 systeem waarbij de buitenste middenvelders doordrukken op de backs en zijn 2 spitsen de 2 centralen verdedigers al vroeg onder druk zetten. Robert: “Wat mij betreft kunnen de Diepenveense fans spektakel verwachten!”

Verbondenheid bij een club als Diepenveen is erg belangrijk
“Ik vind bij een club als Diepenveen het stukje verbondenheid erg belangrijk. Ik wil op de club zichtbaar zijn voor de pers, bestuursleden en de rest van de club. Ik blijf op de zondag graag nog even zitten waardoor ik spreekwoordelijk het licht uit kan doen. Daarnaast bekijk ik de jeugdelftallen op de zaterdag en de reserve elftallen op de zondag. Zo krijg ik een reëel beeld van alle spelers binnen de club. Ik heb de club gevraagd om een assistent. Iemand die de club en de mensen kent, omdat ik natuurlijk nieuw binnenkom.” De Diepenveense Technische Commissie schoof Patrick Kieftenbelt naar voren. Hij bekleedt met ingang van het seizoen 2020/2021 de functie als assistent trainer. “We gaan binnenkort nog even aan tafel zitten om alles te bespreken, maar ik heb het idee dat we een goeie klik hebben en een goeie samenwerking tegemoet gaan.”

Aanhaken bij de top!
“Ik wil met Diepenveen aanhaken bij de top 5 van de 3de klasse! Na een promotie is het 2e jaar altijd lastiger dan het eerste jaar. De ploegen leren je beter kennen en hebben een strijdplan tegen je ontwikkeld. Daarom lijkt het mij een mooi idee om als nieuwe trainer een nieuwe inbreng te geven aan dit elftal.” Slinkman speculeert over de toekomst: “Ik wil eerst aanhaken bij de top van 3de klasse, waardoor we een stabiele factor worden. Daarna zou het na al die tijd met Diepenveen een keer moeten lukken om naar de 2de klasse te promoveren. We gaan er iets heel moois van maken.”

 

Tekst: Mathijs Bolink
Foto’s: Robert Slinkman

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven