Begeleiders van ‘Timmerclub Diepenveen’ verdienen een pluim

Timmerclub-foto-1

Tekst en fotografie Marja de Wit- van Noort

Timmeren voor kinderen
Het is alweer ruim dertig jaar geleden dat de Timmerclub werd opgericht door Wim Kamphuis. Wim had altijd briljante ideeën en organiseerde destijds samen met Wennemar Witholt de timmerbijeenkomsten voor kinderen van de basisscholen. Zo werd er voor iedereen een schuurplankje gemaakt met daarin de eigen naam van het kind gekerfd. Twee keer per jaar werden er tien lessen verzorgd. Het animo voor deelname was groot en al snel was het Ben Hagen die besloot een tweede groep voor meer gevorderde leerlingen te organiseren. Kinderen mochten zelf ideeën inbrengen en die werden vervolgens onder begeleiding van de heren vervaardigd.


Ontwerp op triplexplaten
Lessen vonden destijds in de kelder van het oude dorpshuis plaats. Er werden allerlei creatieve ideeën uitgewerkt tot producten als bijvoorbeeld een vliegtuigje, racewagen, nestkastje en een zwaard. Rollende voertuigen waren populair bij de jeugd. Zo kwam Ben op het idee om in 2004 voorafgaand aan de lessen ontwerpen op berken triplexplaten uit te tekenen, zodat de kinderen dit vervolgens konden uitzagen en in elkaar zetten tot een geheel.

Wachtlijst
In 2008 kwam Wim Broekhuis Ben en Wennemar versterken en werden er via de SJD lessenreeksen voor de groepen 4 en 5 van de basisscholen georganiseerd. De lessen vonden plaats in het voorjaar en in het najaar. Kinderen werden enthousiast van de extra werkjes voor Pasen of kerstmis en de echte enthousiastelingen kwamen soms wel twee tot drie keer terug. Daarvoor moest je soms wel even op de wachtlijst staan, maar de meeste kinderen vonden het de moeite waard om te wachten.

Nu, na ruim dertig jaar, heeft de SJD, na goed overleg met de heren, besloten een andere koers te varen. Kinderen van tegenwoordig willen graag kort en snel aan de slag en zoeken de afwisseling op met andere buitenschoolse activiteiten.

Bankjes voor het dorp
En wat de heren nu doen? Zij genieten van hun pensioen! Ben en Wim hebben voor het dorp Diepenveen op vrijwillige basis nog een serie bankjes vervaardigd, zodat ook ouderen tijdens een wandeling soms even op adem kunnen komen. De firma Wesselinghof heeft hiervoor gratis hout ter beschikking gesteld.

Wim, Ben en Wennemar, bedankt dat jullie ons kroost het ambacht van het timmeren hebben bijgebracht! We wensen jullie nog veel gezondheid en plezier voor de toekomst!

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven