• 24 augustus 2019
  • 20:30

Meer dan een decennium geleden stierf het een stille dood, het Slotgrachtconcert bij Havezathe De Haere. Maar de stichting IJssellandschap gaat het evenement, dat eerder vele duizenden bezoekers trok, nieuw leven inblazen.
Met picknickmand en op een kleedje. Zo ziet IJssellandschap op 24 augustus 2019 al die bezoekers graag terugkeren voor een concert van het Orkest van het Oosten.
Het Slotgrachtconcert keert terug, maar wel in aangepaste vorm. Zo zal het concert niet meer gegeven worden vanaf het bordes aan de achterzijde van de havezathe.
Er wordt een podium in het weiland geplaatst waarop het Orkest van het Oosten zal spelen. Op het weiland is plek voor heel veel bezoekers.
Het is laagdrempelig en bedoeld voor het hele gezin. Lekker met familie en vrienden wegdromen van de mooie natuur en prachtige muziek.

Liefde en oorlog
Het optreden krijgt als thema ‘liefde en oorlog’ mee. De romantiek en liefde hangen daarbij als vanzelfsprekend rondom het prachtige landgoed. De oorlog verwijst naar de IJssellinie, de verdedigingslinie uit de Koude Oorlog – met onder meer bunkers, die aan De Haere grenst.

Het orkest speelt vanaf 20.30 uur.
Meer informatie leest u hier.