Laden Evenementen

Agenda

Zaaidag in Diepenveen!

doe mee, denk mee, zaai mee

Dorpsvisie Diepenveen 2030 is vorig jaar gepresenteerd en de aankomende tijd volgen een paar updates waar we mee bezig zijn. Vanuit de vier thema’s  (Wonen, Duurzaam & Groen, Vitaal & Ontmoeten en Ondernemen & Gastvrij) zijn er veel ideeën opgehaald. Daarna zijn we op zoek gegaan naar aanjagers. Inmiddels is er een mooie groep gevormd, die zich inzet om van de visie een realiteit te maken! 

Ben je benieuwd naar de projecten en wil je meedoen? Zie onderaan dit bericht waar je, je kan aanmelden. Iedereen is welkom en samen dragen we bij aan ons mooie dorp.

Vanuit het thema Groen:
Zaterdag 20 april 2024 is er een nieuwe zaaidag in Diepenveen!
Een evenement om dorpsgenoten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met elkaar en het onderwerp biodiversiteit.

Hoe behouden en versterken we het groen in ons dorp?
Adjo Tjon en Andre Peters hebben vorig jaar in een korte tijd een wilde bloemenlint zaaidag opgezet in samenwerking met veel lokale partners. Deze linten hebben prachtig gebloeid en werden gretig bezocht door allerlei insecten. De basisschool het Slingerbos maakte met de leerlingen van groep 7 mooie insectenhotels, waardoor de linten helemaal af waren.

In 2024 willen we er een biodiversiteit week van maken.
Denk aan een lezing, film, kinderactiviteiten en ter afsluiting het zaaien van een wild bloemenlint. Zo vieren we samen de lente door dorpsgenoten te ontmoeten, te leren en bij te dragen aan een groen dorp.
Hiervoor zijn we opzoek naar meer mensen die mee willen helpen en denken over biodiversiteit in Diepenveen.

Wil je meer weten, heb je ideeën over de zaaidag, òf heb je interesse om aan te sluiten bij de werkgroep?
Email dan naar Adjo Tjon (samen met Marc Siemelink regiehouder van de werkgroep Groen en Vitaal, afkomstig van de Dorpsvisie Diepenveen 2030)

Uw kennis en enthousiasme zijn van harte welkom!

Scroll naar boven
Diepenveen

GRATIS
BEKIJK