Laden Evenementen

Agenda

‘Worden wat je wil’ tijdens de Kinderboekenweek in de Bibliotheek

Kinderboekenweek

Van woensdag 6 tot en met zondag 17 oktober is het Kinderboekenweek! Dit jaar gaat het over jezelf zijn, met al je talenten en dromen over “later”. Kortom, het gaat over Worden wat je wil. Dat thema komt terug in alles wat de Bibliotheek Deventer organiseert.

Leesplezier staat voorop, want dat vieren we tijdens de Kinderboekenweek. Niets is fijner dan het lezen van een boek waarbij je kunt wegdromen en verdwalen in verhalen.

In alle vestigingen van de Bibliotheek Deventer kunnen kinderen meedoen met een beroepenspeurtocht. Bovendien ligt er een doe-boekje klaar met leuke boekentips die passen bij verschillende talenten.  

Klapstuk van de Kinderboekenweek is traditiegetrouw het Kinderboekenweekspektakel in de Bibliotheek Centrum op 17 oktober. Daar ontmoeten kinderen schrijvers van hun favoriete boeken en kunnen ze meedoen aan verschillende workshops.

Het programma van het Kinderboekenweekspektakel 17 oktober 

 • Ontmoet Janneke Schotveld en vraag haar het hemd van het lijf over Superjuffie.
 • Praat met Pieter Koolwijk en verzin samen met hem een verhaal. Pieter is de schrijver van het boek Gozert waarvoor hij een Zilveren Griffel kreeg.
 • Ken je het boek Alfabet en wil je weten hoe je zoveel woorden met een x kunt verzinnen? Vraag het aan Charlotte Dematons.
 • Ted van Lieshout neemt je mee in de wereld van Boer Boris.
 • Volg een workshop ‘Hoe word ik liedjesschrijver’ door Studio Pretletter.
 • Geniet van dansoptredens.
 • Koop een boek bij de stand van Boekhandel Praamstra (en laat hem signeren door één van de kinderboekenschrijvers)
 • Ga op de foto bij het green screen.
 •  Volg een workshop ‘Tas bedrukken’
 • Maak kennis met verschillende beroepen, zoals brandweerman en kraamverzorgster.
 • Duik in het verhaal van Koning en Koning met schrijfster én illustratrice Linda de Haan.
 • Geniet van muzikale optredens.

Kosten
Kinderen reserveren hun kaartje á € 1,00 per voorstelling via www.bibliotheekdeventer.nl/kinderboekenweek. Begeleidende volwassenen hoeven géén kaartje te kopen.

Coronaregels
Omdat het Kinderboekenweekspektakel aangemerkt wordt als “evenement”, moeten begeleidende volwassenen een geldig coronatoegangsbewijs tonen.

Openingstijden Bibliotheek Diepenveen
Maandag tot en met vrijdag van 14.00 – 17.00 uur

Locatie

Bibliotheek Diepenveen, Dorpsstraat 30 7431CL Diepenveen
Dorpsstraat 30
Diepenveen, Nederland 7431CL Nederland
Recurring

Op de koffie

Elke donderdag van 10.30 tot 12.30 uur zijn alle inwoners van Diepenveen welkom op onze koffieochtend in het Hof van Salland. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u gezellig buurten. Het tweede kopje koffie of thee is gratis.  

Klusochtend in de Heemtuin!

Het weekend beginnen met een groene work-out in de natuur? Sluit aan bij de klusochtend in de Heemtuin, elke tweede zaterdag van de maand. We starten om 9:30 uur en om 12.30 uur hebben we samen opgeruimd. Voor gereedschap én koffie wordt gezorgd. Samen zorgen we voor een veilige natuurspeelplek voor de jeugd en een …

Klusochtend in de Heemtuin! Lees verder »

De Rommeljutters wandelen en opruimen in en rond Diepenveen

De Rommeljutters (wandelend rommel opruimen) gaan in november en december weer door met rommel opruimen. We starten altijd op woensdag om 13.30 uur. Mensen die mee willen wandelen en rapen zijn hierbij uitgenodigd. Heb je geen grijpstok, dan nemen we er een voor je mee. In dat geval even bellen: 06-12529883.

Adverteerders

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Scroll naar top