Laden Evenementen

Agenda

‘Worden wat je wil’ tijdens de Kinderboekenweek in de Bibliotheek

Kinderboekenweek

Van woensdag 6 tot en met zondag 17 oktober is het Kinderboekenweek! Dit jaar gaat het over jezelf zijn, met al je talenten en dromen over “later”. Kortom, het gaat over Worden wat je wil. Dat thema komt terug in alles wat de Bibliotheek Deventer organiseert.

Leesplezier staat voorop, want dat vieren we tijdens de Kinderboekenweek. Niets is fijner dan het lezen van een boek waarbij je kunt wegdromen en verdwalen in verhalen.

In alle vestigingen van de Bibliotheek Deventer kunnen kinderen meedoen met een beroepenspeurtocht. Bovendien ligt er een doe-boekje klaar met leuke boekentips die passen bij verschillende talenten.  

Klapstuk van de Kinderboekenweek is traditiegetrouw het Kinderboekenweekspektakel in de Bibliotheek Centrum op 17 oktober. Daar ontmoeten kinderen schrijvers van hun favoriete boeken en kunnen ze meedoen aan verschillende workshops.

Het programma van het Kinderboekenweekspektakel 17 oktober 

 • Ontmoet Janneke Schotveld en vraag haar het hemd van het lijf over Superjuffie.
 • Praat met Pieter Koolwijk en verzin samen met hem een verhaal. Pieter is de schrijver van het boek Gozert waarvoor hij een Zilveren Griffel kreeg.
 • Ken je het boek Alfabet en wil je weten hoe je zoveel woorden met een x kunt verzinnen? Vraag het aan Charlotte Dematons.
 • Ted van Lieshout neemt je mee in de wereld van Boer Boris.
 • Volg een workshop ‘Hoe word ik liedjesschrijver’ door Studio Pretletter.
 • Geniet van dansoptredens.
 • Koop een boek bij de stand van Boekhandel Praamstra (en laat hem signeren door één van de kinderboekenschrijvers)
 • Ga op de foto bij het green screen.
 •  Volg een workshop ‘Tas bedrukken’
 • Maak kennis met verschillende beroepen, zoals brandweerman en kraamverzorgster.
 • Duik in het verhaal van Koning en Koning met schrijfster én illustratrice Linda de Haan.
 • Geniet van muzikale optredens.

Kosten
Kinderen reserveren hun kaartje á € 1,00 per voorstelling via www.bibliotheekdeventer.nl/kinderboekenweek. Begeleidende volwassenen hoeven géén kaartje te kopen.

Coronaregels
Omdat het Kinderboekenweekspektakel aangemerkt wordt als “evenement”, moeten begeleidende volwassenen een geldig coronatoegangsbewijs tonen.

Openingstijden Bibliotheek Diepenveen
Maandag tot en met vrijdag van 14.00 – 17.00 uur

Locatie

Bibliotheek Diepenveen, Dorpsstraat 30 7431CL Diepenveen
Dorpsstraat 30
Diepenveen, Nederland 7431CL Nederland
Recurring

computercafé elke dinsdagmiddag in het Kulturhus

Elke dinsdagmiddag (vanaf 6 september aanstaande) van 13:30 tot 15:30 uur zijn wij weer met ons  “Computercafé” in het Kulturhus te Diepenveen. U kunt wekelijks binnenlopen zonder afspraak met uw vragen en/of problemen op het gebied van PC, tablet en smartphone. We proberen u zoveel mogelijk te helpen met uw problemen en vragen. Ook is het mogelijk uitleg te krijgen over bijvoorbeeld WhatsApp, Facebook, Twitter,  de komende aanmeldwijziging van DIGID en ook over andere programma’s. Wilt u eenvoudige bewerkingen van foto's…

Rommel opruimen in en rond Diepenveen

De Rommeljutters (wandelend rommel opruimen) gaan door met rommel opruimen. We starten altijd op woensdag om 13.30 uur, steeds op een ander vertrekpunt.  Mensen die mee willen wandelen en rapen zijn hierbij uitgenodigd. Heb je geen grijpstok, dan nemen we er een voor je mee. In dat geval even bellen: 06-12529883.

Recurring

Op de koffie

Elke donderdag van 10.30 tot 12.30 uur zijn alle inwoners van Diepenveen welkom op onze koffieochtend in het Hof van Salland. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u gezellig buurten. Het tweede kopje koffie of thee is gratis.

School at Sea Concert

Op zondag 2 oktober vindt in de Fermerie, Muggenplein 9 in Deventer, een bijzonder concert plaats georganiseerd door de 16-jarige Nathan van Noort uit Diepenveen. Met de verkoop van toegangskaarten voor dit concert wil hij sponsorgeld genereren voor zijn half jaar durende reis in het kader van ‘School at Sea’. Met je aanwezigheid help je Nathan om deze fantastische tocht mogelijk te maken. Je bent van harte welkom! Programma Inloop vanaf 16.00 uur 16.30 u: Presentatie over School at Sea…

Recurring

Spelletjesmiddag in het Hof van Salland

Iedere maandagmiddag kunt u om 14.00 uur in “Het Hof van Salland” aanschuiven om een spelletje te spelen. Beschikbaar zijn verschillende spellen zoals rummikub, scrabble, yahtzee, mens-erger-je-niet, schaken, dammen. Biljarten, een potje kaarten, sjoelen en darten kan ook. U hoeft zich niet aan te melden. Speel gezellig mee! Wilt u gewoon komen om een praatje te maken, prima. Hebt u vervoer nodig dan kunt u voor vrijdag 10.00 uur bellen naar de VHD Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen 06 20266077.

Scroll naar top