Laden Evenementen

Agenda

Werkgroep Modern Naoberschap zoekt buurtverbinders!   

logo

In de zomer van 2021 is Netwerk Diepenveen begonnen met het maken van plannen om te komen tot een Dorpsvisie voor Diepenveen 2030 in opdracht van de gemeente Deventer. Vanuit het programma Vitaal Platteland worden initiatieven gesteund om de leefbaarheid en vitaliteit van het platteland te verbeteren en te borgen. De Dorpsvisie Diepenveen 2030 is hier het resultaat van, evenals de actieplannen die uit deze Dorpsvisie voortvloeien.

Een van de werkgroepen die is ontstaan vanuit de nieuwe Dorpsvisie is de werkgroep Modern Noaberschap. Deze werkgroep wil dit oeroude en in ons dorp zo vertrouwde begrip opnieuw betekenis geven. Met en voor elkaar, naar elkaar omzien, waarbij het de kleine dingen zijn die het doen! Noaberschap gaat over je verbonden voelen met je omgeving en je daarvoor willen inzetten, met de vrijheid om jezelf te zijn. Maar ook over het nemen van verantwoordelijkheid voor de leefbaarheid in jouw omgeving door een vanzelfsprekende wederzijdse aandacht voor en betrokkenheid bij de ander in jouw buurt.

Op dinsdag 2 april organiseert de werkgroep een avond om ervaringen en ideeën uit te wisselen over Modern Noaberschap in Diepenveen. Een van die ideeën is het hebben van ‘buurtverbinders’ in ons dorp. Want we staan niet aan het begin maar er zijn al tal van initiatieven in ons dorp die een vorm zijn van Noaberschap.  Met deze ‘buurtverbinders’ willen wij graag in gesprek op 2 april as.

Ben jij zo’n (potentiële)buurtverbinder? Dan nodigen wij jou van harte uit om op 2 april met de leden van de werkgroep in gesprek te gaan. Het is geheel vrijblijvend. Samen bereiken we meer en neem ook gerust een mede buurtgenoot mee naar deze avond.

Jullie zijn van harte welkom!

We zien je/jullie graag op 2 april om 19.30 uur in het Kulturhus in Diepenveen. De avond duurt tot 21.30 uur.

Werkgroep Modern Noaberschap,

Ietje de Jong, Wilma Koch, Hennie Peters, Marie-Louise Trompetter, Marlous Siemelink-Amse,

Marijke Noteboom en Petra Bakhuizen.

 

 

Locatie

Hof van Salland, Dorpsstraat 30 Diepenveen
Scroll naar boven