Laden Evenementen

Agenda

Webinar ‘Energie opwekken op eigen land’

agriculture-1853323_1280x

Er zijn veel initiatieven op zoek naar locaties voor energieopwekking. Met dit webinar worden agrariërs en andere grondeigenaren bijgepraat over de ontwikkelingen van grootschalige energieopwekking in het buitengebied van Overijssel.

LTO Noord, Stimuland, Het Overijssels Particulier Grondbezit en Natuur en Milieu Overijssel organiseren het webinar. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat minstens de helft van alle energieprojecten door lokale partijen gerealiseerd moet worden. Lokaal eigendom heeft als voordeel dat de zeggenschap van omwonenden maximaal is en de opbrengsten van projecten zo lokaal mogelijk landen.

De positie van de grondeigenaar in het geheel staat centraal in het webinar. Zij vertellen over hun samenwerking met commerciële projectontwikkelaars en lokale energie-initiatieven bij grootschalige opwek.
Daarnaast willen de organisaties onderzoeken aan welke informatie grondeigenaren behoefte hebben. In mei volgen aansluitend een aantal verdiepende regiobijeenkomsten in samenwerking met gemeenten en de lokale energie-initiatieven.

Klik hier om je aan te melden!

Het webinar is ook bedoeld om inzicht te krijgen in de kennis- en ondersteuningsbehoefte van grondeigenaren en wordt georganiseerd door Stimuland, LTO Noord, Het Overijssels Particulier Grondbezit en Natuur en Milieu Overijssel. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de button in de uitnodiging. Heeft u vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Irene van Oenen van Stimuland via de mail E: ivanoenen@stimuland.nl of telefonisch M: 06 – 83 52 20 21

Locatie

online
Scroll naar boven
Diepenveen

GRATIS
BEKIJK