Laden Evenementen

Agenda

Waterbeestjes zoeken in het Zandweteringpark

ivn 2

IVN-Deventer gaat op zondag 11 juni van 10.00 uur tot 13.00 uur kijken wat er op, in en om het water van een aantal vijvers in het Zandweteringpark in Deventer leeft en dat is meer dan je denkt.

Met schepnetten, witte bakken, loeppotjes en zoekkaarten worden waterbeestjes geschept en onderzocht wat het is. Onder water leven heel veel beestjes die je zo op het eerste oog niet ziet, zoals waterkevers, bootsmannetjes (ruggezwemmers), watermijten, kokerjuffers, waterschorpioenen en larven van libelles en waterjuffers.

Trek laarzen of waterschoenen en oude kleren aan en neem zelf een netje mee als je dat hebt. Dan kun je samen met gidsen van het IVN zelf ontdekken welke beestjes je gevangen hebt en hoe goed de waterkwaliteit is. Mooie activiteit voor jong en oud.
De Nationale Slootjesdagen (5 t/m 11 juni) zijn een jaarlijkse en landelijke IVN-activiteit.  Kinderen en hun (groot)ouders kunnen dan op avontuur langs de waterkant. Altijd spannend!

We verzamelen om 10.30 uur bij Kei 13, Wezenland 582, 7415 JM Deventer (vlak bij de brug naar de wijk Steenbruggen) en we lopen dan gezamenlijk naar de onderzoeksplek.

Aanmelden is noodzakelijk bij excursie@ivndeventer.nl  Kosten: €1 per kind, €2,- voor volwassenen.
Informatie via www.ivn.nl/afdeling/deventer en op de site www.ivn.nl/slootjesdagen

 

Locatie

De Kei Deventer
Scroll naar boven
Diepenveen

GRATIS
BEKIJK