Laden Evenementen

Agenda

Telemann concert 23 juli in Klooster Nieuw Sion

Schermafbeelding 2022-07-14 om 17.43.52

La Pellegrina: Ihr seid alle Gottes Kinder – Telemann

Georg Philipp Telemann werd in 1681 in Maagdenburg geboren. Hij leerde de beginselen van muziek op school, zoals alle Duitse kinderen, maar verder onderwees hij zichzelf. Telemann zou op jonge leeftijd al stukken voor de kerk hebben gecomponeerd, en als twaalfjarige schreef hij een hele opera. Telemann componeerde met zeldzaam gemak en vloeiendheid in verschillende stijlen. Handel zou hebben gezegd dat Telemann een cantate van acht delen kon componeren met hetzelfde gemak als waarmee anderen een brief zouden schrijven.

Hij componeerde letterlijk duizenden cantates, een aantal dat Bachs ‘slechts’ tweehonderd in de schaduw stelt. Maar tot voor kort waren maar een paar van de Telemann-cantates in moderne edities beschikbaar en werd de rest dus nooit uitgevoerd.

Een voorbeeld van zo’n schat die tot voor kort begraven lag in een stoffig archief is de cantate Ihr seid alle Gottes Kinder, die in deze cursus wordt uitgevoerd. Hij is getranscribeerd en uitgegeven in… Canberra, Australië! Dankzij de samenwerking met de Australische uitgever Peter Young hebben we de beschikking over muziek die in de moderne tijd nooit is uitgevoerd en nu in Nieuw Sion voor het eerst weer tot klinken komt. Een internationale groep (o.a. Nederland, Duitsland, Zweden, Italië, VS, Japan) trekt zich een week terug in Klooster Nieuw Sion om zich in deze prachtige muziek te verdiepen. Kom dus vooral dit bijzondere concert beluisteren!

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, zaterdag 23 juli 2022, 15:00 – 16:30 uur

Toegang gratis, reserveren noodzakelijk.

Reserveren via : www.truetickets.nl/e/16232/tickets

Locatie

Klooster Sion
Scroll naar boven