Laden Evenementen

Agenda

Telemann concert 23 juli in Klooster Nieuw Sion

Schermafbeelding 2022-07-14 om 17.43.52

La Pellegrina: Ihr seid alle Gottes Kinder – Telemann

Georg Philipp Telemann werd in 1681 in Maagdenburg geboren. Hij leerde de beginselen van muziek op school, zoals alle Duitse kinderen, maar verder onderwees hij zichzelf. Telemann zou op jonge leeftijd al stukken voor de kerk hebben gecomponeerd, en als twaalfjarige schreef hij een hele opera. Telemann componeerde met zeldzaam gemak en vloeiendheid in verschillende stijlen. Handel zou hebben gezegd dat Telemann een cantate van acht delen kon componeren met hetzelfde gemak als waarmee anderen een brief zouden schrijven.

Hij componeerde letterlijk duizenden cantates, een aantal dat Bachs ‘slechts’ tweehonderd in de schaduw stelt. Maar tot voor kort waren maar een paar van de Telemann-cantates in moderne edities beschikbaar en werd de rest dus nooit uitgevoerd.

Een voorbeeld van zo’n schat die tot voor kort begraven lag in een stoffig archief is de cantate Ihr seid alle Gottes Kinder, die in deze cursus wordt uitgevoerd. Hij is getranscribeerd en uitgegeven in… Canberra, Australië! Dankzij de samenwerking met de Australische uitgever Peter Young hebben we de beschikking over muziek die in de moderne tijd nooit is uitgevoerd en nu in Nieuw Sion voor het eerst weer tot klinken komt. Een internationale groep (o.a. Nederland, Duitsland, Zweden, Italië, VS, Japan) trekt zich een week terug in Klooster Nieuw Sion om zich in deze prachtige muziek te verdiepen. Kom dus vooral dit bijzondere concert beluisteren!

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, zaterdag 23 juli 2022, 15:00 – 16:30 uur

Toegang gratis, reserveren noodzakelijk.

Reserveren via : www.truetickets.nl/e/16232/tickets

Locatie

Klooster Sion

Rommel opruimen in en rond Diepenveen

De Rommeljutters (wandelend rommel opruimen) gaan door met rommel opruimen. We starten altijd op woensdag om 13.30 uur, steeds op een ander vertrekpunt.  Mensen die mee willen wandelen en rapen zijn hierbij uitgenodigd. Heb je geen grijpstok, dan nemen we er een voor je mee. In dat geval even bellen: 06-12529883.

Recurring

Op de koffie

Elke donderdag van 10.30 tot 12.30 uur zijn alle inwoners van Diepenveen welkom op onze koffieochtend in het Hof van Salland. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u gezellig buurten. Het tweede kopje koffie of thee is gratis.

Pop-Up kledingwinkel PiT

Gerda Robben komt zaterdag 8 oktober met haar leuke pop-up kledingwinkel PiT aan de Raalterweg 31 in Diepenveen. Het is een trendy winkel op locatie inzetbaar. De kleding en sieraden zijn betaalbaar. Hoe leuk is dat? Kom je gezellig langs tussen 10.30-14.30 uur? Tussen deze tijden kan je gezellig langskomen wanneer het jou uitkomt. Je bent van harte welkom! De koffie/thee staat klaar! Wanneer: 8 oktober 2022 Waar: Raalterweg 31, 7431 PA Diepenveen Tijd: tussen 10.30-14.30 uur Laat je even…

Muziek op Zondag

'Duo Rinascente komt weer naar Diepenveen! Na een fantastisch optreden van dit professionele duo vorig jaar, wilden niet alleen de bezoekers hen graag nog eens horen, maar wilden ook Helbertien en Lorena heel graag nog een keer naar Diepenveen komen om te spelen. Dan is 1 plus 1 natuurlijk 2! Op 9 oktober spelen ze (Helbertien op viool en Lorena achter de piano) stukken van Mozart, Respighi, Piazzolla, Albeniz, Guastavino en Liszt. Het wordt vast weer een verwennerij voor onze oren en ogen!…

Scroll naar top