Laden Evenementen

Agenda

Stabat Mater door het Pergolesi Ensemble

Sion

Het Pergolesi Ensemble voert op Goede Vrijdag het Stabat Mater uit van Pergolesi in de sfeervol verlichte Kloosterkerk in de verstillende omgeving van klooster Nieuw Sion.

Het Pergolesi Ensemble staat onder leiding van alt/mezzo Marianne Selleger. Naast haar zingt sopraan Wendeline van Houten. Bijzonder bij het begeleidend instrumentaal ensemble is dat er saxofoons in plaats van strijkers gebruikt worden.

Dit fameuze Stabat Mater van Pergolesi, geschreven voor goede vrijdag, is niet alleen, naast Bach’s Mattheus Passie, een veel gehoord paasoratorium, maar zeker ook het bekendste en mooiste Stabat Mater aller tijden. Deze versie voor twee vrouwenstemmen met saxofoonkwartet is geheel trouw aan het origineel en slaagt er ook steeds weer in tot tranen toe te ontroeren.

Een verstillende muzikale tocht met de smart van een moeder onder het kruis van haar zoon. Een moment van verdieping in hoe wij omgaan met onze diepste pijn. De muziek raakt diepe, universele gevoelens, namelijk enerzijds een intense verdrietigheid, anderzijds ook overlevingskracht en optimisme.

Kom dus kijken en luisteren naar dit unieke concert in deze mooie locatie op deze bijzondere dag. Dat alles mag je niet missen!

Stabat Mater, Pergolesi Ensemble Goede Vrijdag 15 april 20:00 uur Kloosterkerk Nieuw Sion, Vulikerweg 6 te Diepenveen

Kaarten: Voorverkoop € 12,50 | Kerk € 25,- | Studenten/CJP € 15,- | Jeugd tot 12 gratis
Kaarten bestellen op pergolesi.ingoedehanden.management

Locatie

Klooster Sion
Scroll naar boven
Diepenveen

GRATIS
BEKIJK