Laden Evenementen

Agenda

Speciaal Ubi Caritas concert in Klooster Nieuw Sion

Affiche 2 juli 2022 (2)

Zaterdag 2 juli brengt het New Sion Choir een speciaal programma ten gehore, geheel gewijd aan het Ubi Caritas. Deze hymne uit de katholieke kerk wordt volgens de traditie gezongen tijdens de voetwassing op Witte Donderdag. De Passietijd ligt al weer even achter ons, maar het thema is onverminderd actueel. 

Het lied begint namelijk met de Latijnse tekst: Ubi caritas et amor, deus ibi est. Vertaald: Daar waar naastenliefde heerst en liefde, daar is God. De tekst is gebaseerd op de eerste brief van Johannes uit de bijbel en is door de eeuwen heen vele malen op muziek gezet. Het New Sion Choir zingt verschillende versies van dit Ubi Caritas, zoals de bekende versie van Maurice Duruflé (1902-1986). Een ander pareltje is de compositie van de Noorse componist Ola Gjeilo (geboren in 1978).

Het New Sion Choir staat onder leiding van Jan van Dijk. Het concert begint om 16.00 uur en zal ongeveer 45 minuten duren. De kerk is open vanaf 15.30 uur. Klooster Nieuw Sion bevindt zich aan de Vulikerweg 6 te Diepenveen. Het parkeerterrein ligt op circa vijf minuten lopen afstand van de kerkzaal. De toegang is vrij. Na afloop wordt via een deurcollecte een vrije gift gevraagd. De opbrengst hiervan gaat naar Stichting Vluchtelingenwerk.

Locatie

Klooster Sion
Recurring

computercafé elke dinsdagmiddag in het Kulturhus

Elke dinsdagmiddag (vanaf 6 september aanstaande) van 13:30 tot 15:30 uur zijn wij weer met ons  “Computercafé” in het Kulturhus te Diepenveen. U kunt wekelijks binnenlopen zonder afspraak met uw vragen en/of problemen op het gebied van PC, tablet en smartphone. We proberen u zoveel mogelijk te helpen met uw problemen en vragen. Ook is het mogelijk uitleg te krijgen over bijvoorbeeld WhatsApp, Facebook, Twitter,  de komende aanmeldwijziging van DIGID en ook over andere programma’s. Wilt u eenvoudige bewerkingen van foto's…

Rommel opruimen in en rond Diepenveen

De Rommeljutters (wandelend rommel opruimen) gaan door met rommel opruimen. We starten altijd op woensdag om 13.30 uur, steeds op een ander vertrekpunt.  Mensen die mee willen wandelen en rapen zijn hierbij uitgenodigd. Heb je geen grijpstok, dan nemen we er een voor je mee. In dat geval even bellen: 06-12529883.

Recurring

Op de koffie

Elke donderdag van 10.30 tot 12.30 uur zijn alle inwoners van Diepenveen welkom op onze koffieochtend in het Hof van Salland. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u gezellig buurten. Het tweede kopje koffie of thee is gratis.

School at Sea Concert

Op zondag 2 oktober vindt in de Fermerie, Muggenplein 9 in Deventer, een bijzonder concert plaats georganiseerd door de 16-jarige Nathan van Noort uit Diepenveen. Met de verkoop van toegangskaarten voor dit concert wil hij sponsorgeld genereren voor zijn half jaar durende reis in het kader van ‘School at Sea’. Met je aanwezigheid help je Nathan om deze fantastische tocht mogelijk te maken. Je bent van harte welkom! Programma Inloop vanaf 16.00 uur 16.30 u: Presentatie over School at Sea…

Recurring

Spelletjesmiddag in het Hof van Salland

Iedere maandagmiddag kunt u om 14.00 uur in “Het Hof van Salland” aanschuiven om een spelletje te spelen. Beschikbaar zijn verschillende spellen zoals rummikub, scrabble, yahtzee, mens-erger-je-niet, schaken, dammen. Biljarten, een potje kaarten, sjoelen en darten kan ook. U hoeft zich niet aan te melden. Speel gezellig mee! Wilt u gewoon komen om een praatje te maken, prima. Hebt u vervoer nodig dan kunt u voor vrijdag 10.00 uur bellen naar de VHD Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen 06 20266077.

Scroll naar top