Laden Evenementen

Agenda

Muziek op Zondag

Enneke en Mirjam

Dit keer treden Enneke Schekman (mezzosopraan) en Mirjam Wagter Smitt (piano) op.
Beethoven heeft hen bij elkaar gebracht. Een aantal jaren geleden werd hen gevraagd om samen een open-lucht-recital te geven in Zutphen op de plek waar Beethoven geboren zou zijn. Waar of niet waar – er kleefde zo’n geweldig verhaal aan dat beide dames graag gehoor gaven aan dit verzoek. Sterker nog, de samenwerking was zo prettig dat ze besloten samen te blíjven werken.

Beiden houden van het ouderwetse ambacht en spelen dan ook graag Schumann, Schubert, Beethoven, maar ook modernere componisten als Granados, Fauré en Bizet.
En toch kruipt ook bij beiden het bloed waar het niet gaan kan, en dat is richting de theatrale kant zoals Kurt Weill, chansons en kleinkunst.
Dit resulteert in een zeer gevarieerd programma. Voor de pauze hoort u het klassieke repertoire en na de pauze de lichtere muziek, zoals Kurt Weill, Franse chansons en Nederlandstalige kleinkunst.
Zowel Enneke als Mirjam houden ervan om tussendoor te vertellen over wat u gaat horen en wat hen daarin boeit. Ze genieten beiden van interactie met het publiek.
Overigens is Mirjam in deze contreien geen onbekende; zij is de pianiste van het fameuze Deventer Vreugdekoor Und Jetzt Weiter.
Voor meer informatie over beide musici kunt u terecht op
www.zingenenmeer.nl en www.wagtersmitt.nl

Hoe laat?
Inloop vanaf 11.00 uur, muziek begint om 11.30 uur en zal – inclusief pauze – tegen 13.00 uur eindigen

Kosten?
€ 10,00 inclusief een kop koffie of thee

Coronamaatregelen:
Mocht tzt blijken dat het vanwege de dan geldende regels niet door kan gaan, krijg je uiteraard het inschrijfgeld weer terug.

Aanmelden kan via onderstaand formulier

Locatie

Kulturhus, Dorpsstraat 30 7431CL Diepenveen

School at Sea Concert

Op zondag 2 oktober vindt in de Fermerie, Muggenplein 9 in Deventer, een bijzonder concert plaats georganiseerd door de 16-jarige Nathan van Noort uit Diepenveen. Met de verkoop van toegangskaarten voor dit concert wil hij sponsorgeld genereren voor zijn half jaar durende reis in het kader van ‘School at Sea’. Met je aanwezigheid help je Nathan om deze fantastische tocht mogelijk te maken. Je bent van harte welkom! Programma Inloop vanaf 16.00 uur 16.30 u: Presentatie over School at Sea…

Recurring

Spelletjesmiddag in het Hof van Salland

Iedere maandagmiddag kunt u om 14.00 uur in “Het Hof van Salland” aanschuiven om een spelletje te spelen. Beschikbaar zijn verschillende spellen zoals rummikub, scrabble, yahtzee, mens-erger-je-niet, schaken, dammen. Biljarten, een potje kaarten, sjoelen en darten kan ook. U hoeft zich niet aan te melden. Speel gezellig mee! Wilt u gewoon komen om een praatje te maken, prima. Hebt u vervoer nodig dan kunt u voor vrijdag 10.00 uur bellen naar de VHD Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen 06 20266077.

Recurring

computercafé elke dinsdagmiddag in het Kulturhus

Elke dinsdagmiddag (vanaf 6 september aanstaande) van 13:30 tot 15:30 uur zijn wij weer met ons  “Computercafé” in het Kulturhus te Diepenveen. U kunt wekelijks binnenlopen zonder afspraak met uw vragen en/of problemen op het gebied van PC, tablet en smartphone. We proberen u zoveel mogelijk te helpen met uw problemen en vragen. Ook is het mogelijk uitleg te krijgen over bijvoorbeeld WhatsApp, Facebook, Twitter,  de komende aanmeldwijziging van DIGID en ook over andere programma’s. Wilt u eenvoudige bewerkingen van foto's…

Van het gas af en zonnepanelen aanschaffen

Op dinsdag 20 september 2022 hebben we in het Kulturhus van Diepenveen een informatieavond gehouden. Bewoners vertelden over hun ervaringen met isoleren, groen dak, warmteterugwinning en warmtepomp. Ervaren energiecoaches van Deventer Energie gaven voorlichting en beantwoordden vragen van bewoners. De opkomst was groot: bijna 100 mensen. U vindt de volledige PowerPointpresentatie op www.duurzaamdiepenveen.nl Er is behoefte aan een vervolg op korte termijn. Op dinsdag 4 oktober bent u van harte uitgenodigd voor de volgende thema’s: Gezamenlijk zonnepanelen inkopen Een aantal…

Rommel opruimen in en rond Diepenveen

De Rommeljutters (wandelend rommel opruimen) gaan door met rommel opruimen. We starten altijd op woensdag om 13.30 uur, steeds op een ander vertrekpunt.  Mensen die mee willen wandelen en rapen zijn hierbij uitgenodigd. Heb je geen grijpstok, dan nemen we er een voor je mee. In dat geval even bellen: 06-12529883.

Scroll naar top