Laden Evenementen

Agenda

Lezing natuurwaardenkaart Diepenveen en omgeving – Diepenveen Bloeit Op!

2022-10 km kuiertocht3

Er is ontzettend veel expertise in ons dorp te vinden. Op dinsdag 16 april nodigen wij je uit voor een avond waarbij we meer leren over biodiversiteit vanuit het perspectief van Diepenveen, tussen Diepenveen en Deventer en het gebied Salland.

De avond begint met de presentatie van de natuurwaardenkaart Diepenveen. Voortkomend uit de Dorpsvisie Diepenveen 2030, is dit project ontwikkelt door dorpsgenoten vanuit hun vakkennis. Doel van de kaart is de potentie qua biodiversiteit te tonen van de al aanwezige structuren en deze te verbeteren, uit te breiden, zodat het dorp op termijn ook een groene schakel blijft vormen tussen het gebied rondom de golfclub en Nieuw Sion (Kolkbos), Landgoed Nieuw Rande (Stratenus bos), het natuurgebied rond De Zoogenbrink en ’t Nijendal en uiteindelijk de IJssel.

Daaropvolgend vertelt Gerrit Hendriksen van KNNV Deventer over het boek en onderzoek ‘Ode aan de flora van Deventer’. Het boek is het resultaat van jaren werk van een groepje mensen om de wilde flora van de gemeente Deventer in beeld te brengen.
Gerrit Hendriksen is een van de schrijvers en hij vertelt hoe het boek tot stand is gekomen, met voorbeelden van de rijke flora van Deventer.

Gerard Willemsen van ANV Groen Salland sluit de avond af en vertelt meer over het gebied Salland. Agrarische Natuurvereniging (ANV) Groen Salland is een vereniging met leden die deskundig zijn op het gebied van natuur- en landschap. Dit zijn lokale mensen met kennis van het streekeigen landschap, maar ook de boerenpraktijk. Zij werken o.a. samen met het IJssellandschap en de boerenbedrijven om de akkerranden in te zaaien met inheemse wilde bloemen.

Met deze gelaagdheid willen wij van Diepenveen Bloeit Op! laten zien dat ons kleine dorp onderdeel is van een groter groener geheel. Wat is nu eigenlijk een groene vinger en wat is een groen buffer? Welke stakeholders zijn belangrijke samenwerkingspartners? Hoe kunnen we bijdragen? Diepenveen is een dorp tussen bos, stad en de IJssel. Wat is er al en hoe kunnen we dat versterken, beschermen en behouden?

Onder de bezoekers loten wij een klein presentje als dank voor je komst en steun aan onze week.
Tot dinsdag 16 april.

Sprekers: Mark Siemelink, Marc van Vilsteren, Gerrit Hendriksen en Gerard Willemsen.
Foto: Ali den Boer

Informatie:
19:15
Zaal open
19:30
Start van de lezingen
Grote zaal Kulturhus Diepenveen
Gratis toegang graag aanmelden via diepenveenbloeitop@gmail.com ivm koffie, thee en/of water en ontmoetingsborrel naderhand.

 

Locatie

Kulturhus, Dorpsstraat 30 7431CL Diepenveen
Scroll naar boven