Laden Evenementen

Agenda

Lezing Boeren Magie

Schermafbeelding 2022-04-01 om 12.51.15
Op 7 april organiseert de Historische Vereniging Dorp Diepenveen en Omgeving in het Kulturhus de lezing ‘Boeren Magie – De extra dimensie van het platteland‘. De heer Bornebroek uit Enschede laat ons op luchtige wijze kennismaken met  de magische belevingswereld die van oudsher zo’n belangrijk deel uitmaakte van het dagelijks leven.
Vanaf de prehistorie tot in de 20ste eeuw werd het dagelijkse doen en laten van de mensen, ook zeker in deze regio, beïnvloed door bijgeloof. Gevel- en stiepeltekens, stalramen, muurankers, oeleborden, heilsknopen, levensbomen, zwerfstenen, hazelaar, lijsterbes en vlierstruik om er maar een paar te noemen, hadden oorspronkelijk allemaal een magische waarde.
Overal zijn nog heel wat aspecten van deze oude magische symboliek te vinden in de directe woonomgeving en dat niet alleen op het platteland, maar overal. Zonder het te beseffen, zijn we omringd door uitingen van het gedachtengoed van onze voorouders uit de prehistorie. Dat is vooral te danken aan de katholieke kerk die tijdens de kerstening veel van de voorchristelijke symbolen, rituelen en gebruiken heeft overgenomen om de acceptatie van de nieuwe religie te bevorderen.
‘Boerenmagie’ is dus heel oud, maar ook heel modern. Voor wie eenmaal heeft kennis gemaakt met het thema, zal de beleving van het landschap voor altijd zijn veranderd door de extra dimensie die ‘boerenmagie’ er aan toevoegt.
Iedereen is welkom voor deze bijzondere lezing en de toegang is gratis. We hopen u op 7 april om 20:30 uur welkom te mogen heten in het Kulturhus te Diepenveen.

Locatie

Hof van Salland, Dorpsstraat 30 Diepenveen
Recurring

Spelletjesmiddag in het Hof van Salland

Iedere maandagmiddag kunt u om 14.00 uur in “Het Hof van Salland” aanschuiven om een spelletje te spelen. Beschikbaar zijn verschillende spellen zoals rummikub, scrabble, yahtzee, mens-erger-je-niet, schaken, dammen. Biljarten, een potje kaarten, sjoelen en darten kan ook. U hoeft zich niet aan te melden. Speel gezellig mee! Wilt u gewoon komen om een praatje te maken, prima. Hebt u vervoer nodig dan kunt u voor vrijdag 10.00 uur bellen naar de VHD Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen 06 20266077.

Recurring

computercafé elke dinsdagmiddag in het Kulturhus

Elke dinsdagmiddag (vanaf 6 september aanstaande) van 13:30 tot 15:30 uur zijn wij weer met ons  “Computercafé” in het Kulturhus te Diepenveen. U kunt wekelijks binnenlopen zonder afspraak met uw vragen en/of problemen op het gebied van PC, tablet en smartphone. We proberen u zoveel mogelijk te helpen met uw problemen en vragen. Ook is het mogelijk uitleg te krijgen over bijvoorbeeld WhatsApp, Facebook, Twitter,  de komende aanmeldwijziging van DIGID en ook over andere programma’s. Wilt u eenvoudige bewerkingen van foto's…

Van het gas af en zonnepanelen aanschaffen

Op dinsdag 20 september 2022 hebben we in het Kulturhus van Diepenveen een informatieavond gehouden. Bewoners vertelden over hun ervaringen met isoleren, groen dak, warmteterugwinning en warmtepomp. Ervaren energiecoaches van Deventer Energie gaven voorlichting en beantwoordden vragen van bewoners. De opkomst was groot: bijna 100 mensen. U vindt de volledige PowerPointpresentatie op www.duurzaamdiepenveen.nl Er is behoefte aan een vervolg op korte termijn. Op dinsdag 4 oktober bent u van harte uitgenodigd voor de volgende thema’s: Gezamenlijk zonnepanelen inkopen Een aantal…

Rommel opruimen in en rond Diepenveen

De Rommeljutters (wandelend rommel opruimen) gaan door met rommel opruimen. We starten altijd op woensdag om 13.30 uur, steeds op een ander vertrekpunt.  Mensen die mee willen wandelen en rapen zijn hierbij uitgenodigd. Heb je geen grijpstok, dan nemen we er een voor je mee. In dat geval even bellen: 06-12529883.

Recurring

Op de koffie

Elke donderdag van 10.30 tot 12.30 uur zijn alle inwoners van Diepenveen welkom op onze koffieochtend in het Hof van Salland. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u gezellig buurten. Het tweede kopje koffie of thee is gratis.

Scroll naar top