Laden Evenementen

Agenda

Leggen van struikelstenen en onthullen herinneringsbord

Struikelstenen

Op 14 oktober a.s. om 14:00 uur leggen de Historische Vereniging Dorp Diepenveen en Omgeving en de werkgroep Struikelstenen van het Etty Hillesum Centrum struikelstenen bij de plek waar voorheen villa Borgelerhof stond. Daar woonde de joodse familie Muller waarvan vier familieleden tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgebracht. Kinderen van de beide basisscholen uit Diepenveen zullen een bijdrage leveren aan de ceremonie. De steenlegging is bij het appartementencomplex aan de Havezatelaan nabij de rotonde Laan van Borgele – Keizer Karellaan te Deventer.

Vervolgens zal burgemeester König om 15:30 uur een herinneringsbord onthullen voor de joodse juffrouw Sophia Bos. Sophia gaf les aan de dorpsschool in Diepenveen tot ze door de Duitse bezetter werd ontslagen. In 1943 is ze in Sobibor vergast. De onthullingsceremonie vindt plaats bij het Kulturhus, Dorpsstraat 30 in Diepenveen. Ook hierbij leveren kinderen van de beide basisscholen uit Diepenveen een bijdrage aan de ceremonie.

De Historische Vereniging nodigt van u harte uit voor beide evenementen.

Locatie

Laan van Borgele – Keizer Karellaan
Recurring

Spelletjesmiddag in het Hof van Salland

Iedere maandagmiddag kunt u om 14.00 uur in “Het Hof van Salland” aanschuiven om een spelletje te spelen. Beschikbaar zijn verschillende spellen zoals rummikub, scrabble, yahtzee, mens-erger-je-niet, schaken, dammen. Biljarten, een potje kaarten, sjoelen en darten kan ook. U hoeft zich niet aan te melden. Speel gezellig mee! Wilt u gewoon komen om een praatje te maken, prima. Hebt u vervoer nodig dan kunt u voor vrijdag 10.00 uur bellen naar de VHD Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen 06 20266077.

Recurring

computercafé elke dinsdagmiddag in het Kulturhus

Elke dinsdagmiddag (vanaf 6 september aanstaande) van 13:30 tot 15:30 uur zijn wij weer met ons  “Computercafé” in het Kulturhus te Diepenveen. U kunt wekelijks binnenlopen zonder afspraak met uw vragen en/of problemen op het gebied van PC, tablet en smartphone. We proberen u zoveel mogelijk te helpen met uw problemen en vragen. Ook is het mogelijk uitleg te krijgen over bijvoorbeeld WhatsApp, Facebook, Twitter,  de komende aanmeldwijziging van DIGID en ook over andere programma’s. Wilt u eenvoudige bewerkingen van foto's…

Van het gas af en zonnepanelen aanschaffen

Op dinsdag 20 september 2022 hebben we in het Kulturhus van Diepenveen een informatieavond gehouden. Bewoners vertelden over hun ervaringen met isoleren, groen dak, warmteterugwinning en warmtepomp. Ervaren energiecoaches van Deventer Energie gaven voorlichting en beantwoordden vragen van bewoners. De opkomst was groot: bijna 100 mensen. U vindt de volledige PowerPointpresentatie op www.duurzaamdiepenveen.nl Er is behoefte aan een vervolg op korte termijn. Op dinsdag 4 oktober bent u van harte uitgenodigd voor de volgende thema’s: Gezamenlijk zonnepanelen inkopen Een aantal…

Rommel opruimen in en rond Diepenveen

De Rommeljutters (wandelend rommel opruimen) gaan door met rommel opruimen. We starten altijd op woensdag om 13.30 uur, steeds op een ander vertrekpunt.  Mensen die mee willen wandelen en rapen zijn hierbij uitgenodigd. Heb je geen grijpstok, dan nemen we er een voor je mee. In dat geval even bellen: 06-12529883.

Recurring

Op de koffie

Elke donderdag van 10.30 tot 12.30 uur zijn alle inwoners van Diepenveen welkom op onze koffieochtend in het Hof van Salland. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u gezellig buurten. Het tweede kopje koffie of thee is gratis.

Scroll naar top