Laden Evenementen

Agenda

Kumpulan meets IndoRock op 23 oktober in het Kulturhus

Kumpulan meets Indorock

In de jaren 60/70 bestond er een Indische Vereniging die een fors aantal leden kende. Helaas bestaat de vereniging niet meer. Inmiddels is er een initiatiefgroep opgericht die de Stichting “Bersama Kuat”  (samen sterk) in het leven heeft geroepen.

De leden van deze initiatiefgroep, bestaande uit Rob Latoel, Roy Oosthout en René van der Hoff, ervaarden het feit dat er geen Indische Vereniging meer is als een gemis. En zij denken dat veel leeftijdsgenoten met een Indische/Molukse achtergrond dat ook hebben. Maar ook Nederlanders die vanuit het verleden iets hebben gehad met Indonesië zullen dat ook als zodanig ervaren.

De stichting wil zich in het bijzonder inzetten voor mensen uit het voormalig Indië, die door de politieke omstandigheden moesten vertrekken uit hun geboorteland en in het moederland een nieuw bestaan moesten opbouwen. Omdat de eerste generatie sterk aan het verdunnen is richt zij zich voornamelijk op de2e en 3e generatie. Velen uit de 2e generatie zijn nu gepensioneerd. De 3e generatie staat volop in het leven.

Wat de initiatiefnemers veel zien en beleven is dat de 2e generatie nog veel weet van de Indische/Molukse cultuur en daaruit voortvloeiende  gewoonten en gebruiken. Zij bezoeken regelmatig de Pasar Malams, Indische/Molukse feesten en kumpulans.

Daarentegen is de 3e generatie volgens de stichting zoekende. Zij zijn in Nederland geboren en getogen, maar weten vaak weinig over het land van hun opa en oma en ouders.

De stichting wil door o.a. het organiseren van kumpulans, gespreksbijeenkomsten en lezingen de 3e en mogelijk ook 4e generatie meer kennis te laten maken met het Indisch erfgoed.

Feestelijke dansmiddag
Om aan een ieder te laten weten dat er een Stichting Bersama Kuat is, organiseert de initiatiefgroep een kick off op 23 oktober in het Kulturhus in Diepenveen.

De muziek
De allround band JAVA GUITARS speelt alle populaire songs, maar kan in het bijzonder ook de eigenzinnige sound INDOROCK ten gehore brengen. Ben Poetiray, bandleider, is een gerenommeerde gitarist, die nog heeft gespeeld met de legendarische Tielman Brothers uit Den Haag.

Voor de meer akoestisch ingestelde bezoeker treedt het trio MAJU op. Zij bestaan uit vader en dochter Rambonnet uit Diepenveen en Abe. Zij hebben een gevarieerd repertoire van covers, eigen nummers en ook bekende Indonesische songs. Velen zullen de liederen herkennen uit hun jeugd en kunnen uit volle borst meezingen.

De Catering
Uiteraard hoort bij zo’n dansmiddag de Indische/Molukse hapjes en kleine maaltijden zoals gado gado en saté. De catering wordt verzorgd door Medja Makan uit Wilp. Achter dit merk staan René en Jet Manuputty.

De initiatiefgroep hoopt op een geslaagde middag met veel bezoekers, zodat ook het idee van de Stichting “Bersama Kuat” gedeeld kan worden met velen.
Na de 23e zal de initiatiefgroep zich beraden of de Stichting voldoende draagvlak heeft om datgene wat zij zich ten doel heeft gesteld kan verwezenlijken en in een behoefte voorziet.

Informatie
Datum: 23 oktober 2022
Kaarten in de voorverkoop: € 10,00 p.p.
Op 23 oktober kan er “aan de deur” ook nog kaarten gekocht worden, kosten zijn dan € 12,50.
Kaarten kunnen besteld worden via renevanderhoff@hotmail.com of via whapp: 06-23 93 80 74.
Tijdstip: 14.00-19.00 uur.
Locatie: Kulturhus Diepenveen, Dorpsstraat 30 Diepenveen

Iedereen is welkom op deze feestelijke dansmiddag. Dansen en genieten van de heerlijke Indische/Molukse catering op de zondagmiddag.

 

 

Locatie

Kulturhus, Dorpsstraat 30 7431CL Diepenveen
Scroll naar boven
Diepenveen

GRATIS
BEKIJK