Laden Evenementen

Agenda

Ik bespaar energie! Informatieavond Duurzaam Diepenveen

Naamloos

Diepenveen heeft als groen dorp een grote variëteit aan woningen, die elk om een eigen oplossing vragen op de vraag: hoe verduurzaam ik mijn huis? Door de klimaatverandering én de stijgende energiekosten met de winter voor de deur is verduurzaming urgenter dan ooit.  Consuminderen is natuurlijk een van de simpelste methodes: wat je niet opwekt aan energie, hoef je ook niet te verduurzamen. Mogelijk hebt u al een aantal stappen gezet in het verduurzamen van uw huis. Er blijft nog genoeg te doen, hoe eerder hoe beter: zonnepanelen, isolatie, warmtepompen, water besparen door regenwaterontkoppeling en/of een groen dak …. Niet alles kan tegelijk misschien, dus wat is voor jou als bewoner nu de beste (vervolg)stap?

Daarom organiseert Duurzaam Diepenveen een informatieavond over deze thema’s. Diepenveen heeft haar dorpsvisie voor 2030 klaar en verduurzaming is een belangrijke doelstelling.  We dragen daar met deze avond een steentje aan bij.

Op dinsdag 20 september 2022 houden we  in het Kulturhus van Diepenveen een informatieavond. Een energiecoach en bewoners vertellen over hun ervaringen. Er is er veel ruimte voor het stellen van vragen en tips geven aan elkaar. Juist in een periode dat bedrijven overbelast zijn door de vele vragen over verduurzaming, kan het handig zijn om als bewoners samen in actie te komen. Dan kan een bedrijf sneller werken.

Deze avond is georganiseerd door Duurzaam Diepenveen in samenwerking met Buurkracht. U kunt zich opgeven via Buurkracht (Ton even link toevoegen) of info@duurzaamdiepenveen.nl

U bent van harte welkom 20 september vanaf 19.45, Kulturhus, Dorpsstraat 30, 7431 CL Diepenveen.

Werkgroep Duurzaam Diepenveen

https://duurzaamdiepenveen.nl/

diepenveen.buurkracht-online.nl

 

 

Locatie

Kulturhus, Dorpsstraat 30 7431CL Diepenveen
Recurring

computercafé elke dinsdagmiddag in het Kulturhus

Elke dinsdagmiddag (vanaf 6 september aanstaande) van 13:30 tot 15:30 uur zijn wij weer met ons  “Computercafé” in het Kulturhus te Diepenveen. U kunt wekelijks binnenlopen zonder afspraak met uw vragen en/of problemen op het gebied van PC, tablet en smartphone. We proberen u zoveel mogelijk te helpen met uw problemen en vragen. Ook is het mogelijk uitleg te krijgen over bijvoorbeeld WhatsApp, Facebook, Twitter,  de komende aanmeldwijziging van DIGID en ook over andere programma’s. Wilt u eenvoudige bewerkingen van foto's…

Rommel opruimen in en rond Diepenveen

De Rommeljutters (wandelend rommel opruimen) gaan door met rommel opruimen. We starten altijd op woensdag om 13.30 uur, steeds op een ander vertrekpunt.  Mensen die mee willen wandelen en rapen zijn hierbij uitgenodigd. Heb je geen grijpstok, dan nemen we er een voor je mee. In dat geval even bellen: 06-12529883.

Recurring

Op de koffie

Elke donderdag van 10.30 tot 12.30 uur zijn alle inwoners van Diepenveen welkom op onze koffieochtend in het Hof van Salland. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u gezellig buurten. Het tweede kopje koffie of thee is gratis.

School at Sea Concert

Op zondag 2 oktober vindt in de Fermerie, Muggenplein 9 in Deventer, een bijzonder concert plaats georganiseerd door de 16-jarige Nathan van Noort uit Diepenveen. Met de verkoop van toegangskaarten voor dit concert wil hij sponsorgeld genereren voor zijn half jaar durende reis in het kader van ‘School at Sea’. Met je aanwezigheid help je Nathan om deze fantastische tocht mogelijk te maken. Je bent van harte welkom! Programma Inloop vanaf 16.00 uur 16.30 u: Presentatie over School at Sea…

Recurring

Spelletjesmiddag in het Hof van Salland

Iedere maandagmiddag kunt u om 14.00 uur in “Het Hof van Salland” aanschuiven om een spelletje te spelen. Beschikbaar zijn verschillende spellen zoals rummikub, scrabble, yahtzee, mens-erger-je-niet, schaken, dammen. Biljarten, een potje kaarten, sjoelen en darten kan ook. U hoeft zich niet aan te melden. Speel gezellig mee! Wilt u gewoon komen om een praatje te maken, prima. Hebt u vervoer nodig dan kunt u voor vrijdag 10.00 uur bellen naar de VHD Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen 06 20266077.

Scroll naar top