Laden Evenementen

Agenda

Deventer door Vlinderogen; Groei & Bloei lezing

Op 22 maart komt Kars Veling, woordvoerder van, en onderzoeker bij de Vlinderstichting een lezing houden over onze dagvlinders.  Deze behoren inmiddels in Nederland tot de bedreigde diersoorten. Van de zeventig soorten die ons land rijk was, zijn er zeventien uitgestorven terwijl dertig van de overgebleven soorten op de Rode Lijst staan, gekenmerkt als zijnde kwetsbaar tot ernstig bedreigd. Ook in Deventer en omgeving zijn soorten achteruit gegaan en verdwenen.

We gaan tijdens de lezing de omgeving bekijken door vlinderogen. Hoe leven vlinders, wat hebben ze nodig en hoe kunnen we, ook in onze tuin,  zorgen dat de vlinders in Deventer en omgeving het weer naar de zin hebben? Niet alleen de dagpauwoog en kleine vos komen aan de orde, we kijken ook door de ogen van minder algemene soorten. Als u vragen heeft over vlinders, kom dan naar de lezing, want er is volop gelegenheid deze te stellen.

Plaats: Kulturhus Diepenveen, Dorpsstraat 30.

Aanvang: 20.00 uur. Voor leden is de lezing gratis. Niet leden zijn welkom en betalen € 5, – entree.

Zie ook :www.deventer.groei.nl

 

Recurring

Op de koffie

Elke donderdag van 10.30 tot 12.30 uur zijn alle inwoners van Diepenveen welkom op onze koffieochtend in het Hof van Salland. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u gezellig buurten. Het tweede kopje koffie of thee is gratis.

Pop-Up kledingwinkel PiT

Gerda Robben komt zaterdag 8 oktober met haar leuke pop-up kledingwinkel PiT aan de Raalterweg 31 in Diepenveen. Het is een trendy winkel op locatie inzetbaar. De kleding en sieraden zijn betaalbaar. Hoe leuk is dat? Kom je gezellig langs tussen 10.30-14.30 uur? Tussen deze tijden kan je gezellig langskomen wanneer het jou uitkomt. Je bent van harte welkom! De koffie/thee staat klaar! Wanneer: 8 oktober 2022 Waar: Raalterweg 31, 7431 PA Diepenveen Tijd: tussen 10.30-14.30 uur Laat je even…

Muziek op Zondag

'Duo Rinascente komt weer naar Diepenveen! Na een fantastisch optreden van dit professionele duo vorig jaar, wilden niet alleen de bezoekers hen graag nog eens horen, maar wilden ook Helbertien en Lorena heel graag nog een keer naar Diepenveen komen om te spelen. Dan is 1 plus 1 natuurlijk 2! Op 9 oktober spelen ze (Helbertien op viool en Lorena achter de piano) stukken van Mozart, Respighi, Piazzolla, Albeniz, Guastavino en Liszt. Het wordt vast weer een verwennerij voor onze oren en ogen!…

Recurring

Spelletjesmiddag in het Hof van Salland

Iedere maandagmiddag kunt u om 14.00 uur in “Het Hof van Salland” aanschuiven om een spelletje te spelen. Beschikbaar zijn verschillende spellen zoals rummikub, scrabble, yahtzee, mens-erger-je-niet, schaken, dammen. Biljarten, een potje kaarten, sjoelen en darten kan ook. U hoeft zich niet aan te melden. Speel gezellig mee! Wilt u gewoon komen om een praatje te maken, prima. Hebt u vervoer nodig dan kunt u voor vrijdag 10.00 uur bellen naar de VHD Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen 06 20266077.

Scroll naar top