Laden Evenementen

Agenda

De Andere Passie : Membra jesu Nostri van Buxtehude door Huygens Vocaal Ensemble

A3 De Andere Passie MJN 2022 (2)x

Het Huygens Vocaal Ensemble bestaat dit jaar 25 jaar. Als eerste in de reeks lustrum concerten brengt het ensemble een authentieke uitvoering van ‘Membra Jesu Nostri’: een gevarieerd werk, bestaande uit zeven cantates voor koor, barok strijkensemble, continuo en vijf solisten.

Membra Jesu Nostri is een belangrijke voorloper van de grote passies van Bach. Het één uur durende werk combineert Bijbelcitaten met middeleeuwse teksten waarin het gaat om de pijn en het lijden van de kruisiging. Elk van de zeven meditaties richt zich op een ander deel van Christus’ lichaam.

Buxtehude was bijna 50 jaar ouder dan Johann Sebastian Bach en werd geboren in 1637. Hij overleed in 1707, toen Bach 22 was. Volgens de overlevering heeft Bach 400 kilometer naar Lübeck gelopen om Buxtehude te bezoeken; hij bleef vier maanden weg van zijn werk in Arnstadt. Dat Bach zoveel moeite heeft genomen tijd met hem door te brengen zegt veel over Buxtehude’s compositorische kwaliteiten.

Passie concerten – Membra Jesu Nostri

9 april, 20.30u Bergkerk Deventer
10 april 15.30u Grote kerk Epe
15 april 22.00u Grote kerk Hattem (goede vrijdag)

Kaarten kosten in de voorverkoop € 20,- (normaal) € 10,- (Student/CJP) en € 5,- (jongeren tot 16 jaar). De kaarten zijn te koop via onze website: www.huygensmusic.nl. Aan de kassa kosten de kaarten € 25,- | 15,- | 10,-

Locatie

Bergkerk, Deventer
Recurring

computercafé elke dinsdagmiddag in het Kulturhus

Elke dinsdagmiddag (vanaf 6 september aanstaande) van 13:30 tot 15:30 uur zijn wij weer met ons  “Computercafé” in het Kulturhus te Diepenveen. U kunt wekelijks binnenlopen zonder afspraak met uw vragen en/of problemen op het gebied van PC, tablet en smartphone. We proberen u zoveel mogelijk te helpen met uw problemen en vragen. Ook is het mogelijk uitleg te krijgen over bijvoorbeeld WhatsApp, Facebook, Twitter,  de komende aanmeldwijziging van DIGID en ook over andere programma’s. Wilt u eenvoudige bewerkingen van foto's…

Rommel opruimen in en rond Diepenveen

De Rommeljutters (wandelend rommel opruimen) gaan door met rommel opruimen. We starten altijd op woensdag om 13.30 uur, steeds op een ander vertrekpunt.  Mensen die mee willen wandelen en rapen zijn hierbij uitgenodigd. Heb je geen grijpstok, dan nemen we er een voor je mee. In dat geval even bellen: 06-12529883.

Recurring

Op de koffie

Elke donderdag van 10.30 tot 12.30 uur zijn alle inwoners van Diepenveen welkom op onze koffieochtend in het Hof van Salland. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u gezellig buurten. Het tweede kopje koffie of thee is gratis.

School at Sea Concert

Op zondag 2 oktober vindt in de Fermerie, Muggenplein 9 in Deventer, een bijzonder concert plaats georganiseerd door de 16-jarige Nathan van Noort uit Diepenveen. Met de verkoop van toegangskaarten voor dit concert wil hij sponsorgeld genereren voor zijn half jaar durende reis in het kader van ‘School at Sea’. Met je aanwezigheid help je Nathan om deze fantastische tocht mogelijk te maken. Je bent van harte welkom! Programma Inloop vanaf 16.00 uur 16.30 u: Presentatie over School at Sea…

Recurring

Spelletjesmiddag in het Hof van Salland

Iedere maandagmiddag kunt u om 14.00 uur in “Het Hof van Salland” aanschuiven om een spelletje te spelen. Beschikbaar zijn verschillende spellen zoals rummikub, scrabble, yahtzee, mens-erger-je-niet, schaken, dammen. Biljarten, een potje kaarten, sjoelen en darten kan ook. U hoeft zich niet aan te melden. Speel gezellig mee! Wilt u gewoon komen om een praatje te maken, prima. Hebt u vervoer nodig dan kunt u voor vrijdag 10.00 uur bellen naar de VHD Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen 06 20266077.

Scroll naar top