Laden Evenementen

Agenda

De Andere Passie : Membra jesu Nostri van Buxtehude door Huygens Vocaal Ensemble

A3 De Andere Passie MJN 2022 (2)x

Het Huygens Vocaal Ensemble bestaat dit jaar 25 jaar. Als eerste in de reeks lustrum concerten brengt het ensemble een authentieke uitvoering van ‘Membra Jesu Nostri’: een gevarieerd werk, bestaande uit zeven cantates voor koor, barok strijkensemble, continuo en vijf solisten.

Membra Jesu Nostri is een belangrijke voorloper van de grote passies van Bach. Het één uur durende werk combineert Bijbelcitaten met middeleeuwse teksten waarin het gaat om de pijn en het lijden van de kruisiging. Elk van de zeven meditaties richt zich op een ander deel van Christus’ lichaam.

Buxtehude was bijna 50 jaar ouder dan Johann Sebastian Bach en werd geboren in 1637. Hij overleed in 1707, toen Bach 22 was. Volgens de overlevering heeft Bach 400 kilometer naar Lübeck gelopen om Buxtehude te bezoeken; hij bleef vier maanden weg van zijn werk in Arnstadt. Dat Bach zoveel moeite heeft genomen tijd met hem door te brengen zegt veel over Buxtehude’s compositorische kwaliteiten.

Passie concerten – Membra Jesu Nostri

9 april, 20.30u Bergkerk Deventer
10 april 15.30u Grote kerk Epe
15 april 22.00u Grote kerk Hattem (goede vrijdag)

Kaarten kosten in de voorverkoop € 20,- (normaal) € 10,- (Student/CJP) en € 5,- (jongeren tot 16 jaar). De kaarten zijn te koop via onze website: www.huygensmusic.nl. Aan de kassa kosten de kaarten € 25,- | 15,- | 10,-

Locatie

Bergkerk, Deventer
Scroll naar boven
Diepenveen

GRATIS
BEKIJK