Laden Evenementen

Agenda

Concert Buxtehude & Bach in Nieuw Sion

Flyer

Op maandagmiddag 19 juli klinkt in de kloosterkerk van Nieuw Sion bij Diepenveen muziek van Bach en van zijn voorganger Buxtehude. Het is geen overdrijving om te stellen dat Bach nooit zijn cantates had kunnen componeren zonder de uitstekende voorbeelden die hij had.

Bach liep als jonge man 800 km naar Lübeck om het werk van zijn oudere collega Buxtehude te horen. Het scheelde niet veel of hij was er blijven hangen, want hij had de baan als Lübecker Musikdirector van Buxtehude kunnen overnemen, op voorwaarde dat hij diens dochter trouwde… In dit concert hoort u van beide componisten een cantate. De cantate Jesu meines Lebens Leben van Buxtehude heeft een essentiële eenvoud: ingetogen, elegant en daardoor des te mooier. Net als Bach ontleende Buxtehude vaak teksten aan meerdere bronnen voor zijn cantates, en we kunnen in zijn cantates ook de overgang horen van de vroeg-17e-eeuwse praktijk van afwisseling van strijkers en stemmen, naar veel rijkere en afwisselendere texturen. Bachs vroege cantate Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir is een Choralkonzert (koraalconcert) in een heel vergelijkbare stijl. Verschil is dat Bach heel bewust gebruik maakt van blaasinstrumenten om te variëren met de orkestkleuren.

Dit concert vormt de afsluiting van de zomercursus Buxtehude & zijn potentiële schoonzoon Bach van La Pellegrina. Vijf docenten en 32 deelnemers, zangers en barok-instrumentalisten, werken vijf dagen intensief aan deze cantates en daarnaast aan een breed geschakeerd programma van barokke ensemblemuziek. Enkele proeven daarvan hoort u ook in dit concert.

Het gratis concert begint om 15:00 en duurt ongeveer een uur; een vrijwillige bijdrage voor het klooster is welkom. Reserveren via www.nieuwsion.nl/programma

 

Expositie van Diepenveense Amateur Fotografen bij Sparrenheuvel

Vanaf 1 juli 2021 zal er een foto-expositie zijn door de leden van DAF in het verzorgingshuis Sparrenheuvel te Diepenveen. Dieren en Diepenveen Het thema van deze expositie is dieren en Diepenveen. Er zijn dus vele foto's te zien van dieren en van mooie plekken en gebouwen uit Diepenveen. De foto's blijven hangen tot november …

Expositie van Diepenveense Amateur Fotografen bij Sparrenheuvel Lees verder »

De Rommeljutters, wandelen en opruimen in en rond Diepenveen

De Rommeljutters (wandelend rommel opruimen) gaan in september weer door met rommel opruimen. We starten altijd op woensdag om 13.30 uur. Mensen die mee willen wandelen en rapen zijn hierbij uitgenodigd. Heb je géén grijpstok dan nemen we er een voor je mee. In dat geval even bellen: 06 125 29 883.

Recurring

Op de koffie

Elke donderdag van 10.30 tot 12.30 uur zijn alle inwoners van Diepenveen welkom op onze koffieochtend in het Hof van Salland. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u gezellig buurten. Het tweede kopje koffie of thee is gratis.  

Recurring

Op de koffie

Elke donderdag van 10.30 tot 12.30 uur zijn alle inwoners van Diepenveen welkom op onze koffieochtend in het Hof van Salland. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u gezellig buurten. Het tweede kopje koffie of thee is gratis.  

Kom Erbij Festival

Een week vol activiteiten voor oudere inwoners van de gemeente Deventer met de wijken als festivalterrein. Een week waarin aandacht wordt besteed aan ontmoeting en verbinding. Want juist nu is meedoen belangrijk. Op donderdag 7 oktober wordt er van 13.30 tot 14.30 uur gewandeld vanaf het Kulturhus in Diepenveen; deelname is gratis. Het voorlopige programma …

Kom Erbij Festival Lees verder »

Adverteerders

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Scroll naar top