Laden Evenementen

Agenda

Historische Avond met lezingen over het dialect

Affiche DEF - His.Ver.Diepenveen nov.'21 A4 Affiche2

Op donderdag 11 november houdt de Historische Vereniging Dorp Diepenveen en Omgeving een Historische Avond. Iedereen is welkom voor het bijwonen van twee zeer interessante lezingen. ‘WETEN WA’J ZEGT’ gaat over de geschiedenis, het heden en de toekomst van het dialect in Overijssel.

Geschiedenis van streektaal
Voor de pauze laat dr. Harrie Scholtmeijer ons kennismaken met de geschiedenis van streektaal. Hij zal ingaan op vragen als: waar komt ons dialect vandaan, wat is eigenlijk het verschil tussen een dialect en een taal, hoeveel verschillende dialecten zijn er nog in Overijssel?

Stand van zaken en toekomst
Na de pauze gaat Albert Bartels met de aanwezigen in gesprek over de stand van zaken en de toekomst van het dialect en tevens iets vertellen over de diverse streektaalprojecten van de IJsselacademie.

Informatie
De Historische Avond sluit aan op de Algemene Ledenvergadering en wordt gehouden in het Kulturhus te Diepenveen en begint om 20:30 uur.

Coronamaatregelen
Het bestuur van de Historische Vereniging verzoekt een ieder die de ALV of de Historische Avond bezoekt om een geldig corona toegangsbewijs te kunnen tonen. Dit kan via de QR code in de CoronaCheck app of een geprinte versie met daarop uw QR code. Ook vragen we u om bij binnenkomst een mondkapje te dragen. Voor de inrichting van de zaal wordt een capaciteitsnorm van 75% gehanteerd. Benadrukt wordt nog dat het ventilatiesysteem van het Kulturhus voldoet aan alle gestelde wettelijke eisen.

 

Locatie

Kulturhus
Scroll naar boven
Diepenveen

GRATIS
BEKIJK