Laden Evenementen

Agenda

Historische Avond met lezingen over het dialect

Affiche DEF - His.Ver.Diepenveen nov.'21 A4 Affiche2

Op donderdag 11 november houdt de Historische Vereniging Dorp Diepenveen en Omgeving een Historische Avond. Iedereen is welkom voor het bijwonen van twee zeer interessante lezingen. ‘WETEN WA’J ZEGT’ gaat over de geschiedenis, het heden en de toekomst van het dialect in Overijssel.

Geschiedenis van streektaal
Voor de pauze laat dr. Harrie Scholtmeijer ons kennismaken met de geschiedenis van streektaal. Hij zal ingaan op vragen als: waar komt ons dialect vandaan, wat is eigenlijk het verschil tussen een dialect en een taal, hoeveel verschillende dialecten zijn er nog in Overijssel?

Stand van zaken en toekomst
Na de pauze gaat Albert Bartels met de aanwezigen in gesprek over de stand van zaken en de toekomst van het dialect en tevens iets vertellen over de diverse streektaalprojecten van de IJsselacademie.

Informatie
De Historische Avond sluit aan op de Algemene Ledenvergadering en wordt gehouden in het Kulturhus te Diepenveen en begint om 20:30 uur.

Coronamaatregelen
Het bestuur van de Historische Vereniging verzoekt een ieder die de ALV of de Historische Avond bezoekt om een geldig corona toegangsbewijs te kunnen tonen. Dit kan via de QR code in de CoronaCheck app of een geprinte versie met daarop uw QR code. Ook vragen we u om bij binnenkomst een mondkapje te dragen. Voor de inrichting van de zaal wordt een capaciteitsnorm van 75% gehanteerd. Benadrukt wordt nog dat het ventilatiesysteem van het Kulturhus voldoet aan alle gestelde wettelijke eisen.

 

Locatie

Kulturhus
Recurring

computercafé elke dinsdagmiddag in het Kulturhus

Elke dinsdagmiddag (vanaf 6 september aanstaande) van 13:30 tot 15:30 uur zijn wij weer met ons  “Computercafé” in het Kulturhus te Diepenveen. U kunt wekelijks binnenlopen zonder afspraak met uw vragen en/of problemen op het gebied van PC, tablet en smartphone. We proberen u zoveel mogelijk te helpen met uw problemen en vragen. Ook is het mogelijk uitleg te krijgen over bijvoorbeeld WhatsApp, Facebook, Twitter,  de komende aanmeldwijziging van DIGID en ook over andere programma’s. Wilt u eenvoudige bewerkingen van foto's…

Rommel opruimen in en rond Diepenveen

De Rommeljutters (wandelend rommel opruimen) gaan door met rommel opruimen. We starten altijd op woensdag om 13.30 uur, steeds op een ander vertrekpunt.  Mensen die mee willen wandelen en rapen zijn hierbij uitgenodigd. Heb je geen grijpstok, dan nemen we er een voor je mee. In dat geval even bellen: 06-12529883.

Recurring

Op de koffie

Elke donderdag van 10.30 tot 12.30 uur zijn alle inwoners van Diepenveen welkom op onze koffieochtend in het Hof van Salland. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u gezellig buurten. Het tweede kopje koffie of thee is gratis.

School at Sea Concert

Op zondag 2 oktober vindt in de Fermerie, Muggenplein 9 in Deventer, een bijzonder concert plaats georganiseerd door de 16-jarige Nathan van Noort uit Diepenveen. Met de verkoop van toegangskaarten voor dit concert wil hij sponsorgeld genereren voor zijn half jaar durende reis in het kader van ‘School at Sea’. Met je aanwezigheid help je Nathan om deze fantastische tocht mogelijk te maken. Je bent van harte welkom! Programma Inloop vanaf 16.00 uur 16.30 u: Presentatie over School at Sea…

Recurring

Spelletjesmiddag in het Hof van Salland

Iedere maandagmiddag kunt u om 14.00 uur in “Het Hof van Salland” aanschuiven om een spelletje te spelen. Beschikbaar zijn verschillende spellen zoals rummikub, scrabble, yahtzee, mens-erger-je-niet, schaken, dammen. Biljarten, een potje kaarten, sjoelen en darten kan ook. U hoeft zich niet aan te melden. Speel gezellig mee! Wilt u gewoon komen om een praatje te maken, prima. Hebt u vervoer nodig dan kunt u voor vrijdag 10.00 uur bellen naar de VHD Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen 06 20266077.

Scroll naar top