Knutselen voor Sparrenheuvel: Ontvang een gratis knutsel pakket en maak een paaspresentje voor de bewoners van Sparrenheuvel

Het leek de leden van het Dorpenplatform, Hennie Peters en Jasper Smid, leuk om samen met de schoolkinderen de ouderen in Sparrenheuvel een hart onder de riem te steken in deze lastige tijd. Samen met Mia Stokman van het Knutselatelier in Diepenveen bedachten zij iets leuks voor de kinderen om te knutselen.

Iedereen blij! De kinderen lekker aan de slag, zodat de ‘thuisleerkrachten’ ook even rust hebben. Het resultaat is een mooi Paaspresentje voor de ouderen in Sparrenheuvel, met een leuk persoonlijk briefje of tekening.

Er zijn 104 pakketjes, gelijk aan het aantal bewoners, gemaakt door Mia; vind je het leuk om iets leuks te knutselen voor de lieve bewoners van Sparrenheuvel, vul dan snel het formulier onderaan dit bericht in! Er zijn 104 pakketjes, OP = OP. Vul uiterlijk 31 maart het formulier in.

Als je je hebt opgegeven (en bij de eerste 104 hoort) wordt het pakketje gratis bij je thuis bezorgd op 2 april; hiervoor zoeken we nog tien lieve vaders of moeders die allemaal tien pakketjes willen bezorgen. Een mooi initiatief, mogelijk gemaakt door WijDeventer en Mia’s Knutselatelier.

Als het knutselwerkje klaar is, kun je het pakket achterlaten op de tafel voor Sparrenheuvel, onder de luifel bij de ingang. Let op: inleveren uiterlijk 8 april, tussen 10:30 – 17:00 uur.

Heb je vragen over deze actie?
Jasper Smid, 06 28618791
Hennie Peters, 06 51232587

Er zijn veel mogelijkheden om te helpen met (financiële) ondersteuning vanuit WijDeventer. Of het nu gaat om een plannetje voor groen in je straat, een feestelijke of leerzame activiteit voor je buurt of een plan om elkaar als buren te helpen, WijDeventer is het adres!

Heb je ook een leuk idee om samen met je buurt of vereniging te organiseren, neem dan eens contact op met Hennie of Jasper, de dorpenplatformleden uit Diepenveen

(openen op je mobiele telefoon)

Stijn de Groot uit Diepenveen, opleiding tot engineer, bekijk het filmpje!

Soms  ziet de redactie van Dorpsplein Diepenveen leuke berichten van Diepenveners op Social Media, die wij graag willen delen met jullie. Zoals deze, een enthousiast filmpje van Stijn de Groot, al best wat jaren woonachtig in Diepenveen, die opleiding met werk combineert bij Alliander. Leuk om deze passie  te zien!

Voor de 20-jarige Stijn de Groot uit Diepenveen was 2019 een bijzonder jaar. Met zijn havo-diploma op zak begon hij aan een deeltijdopleiding elektrotechniek. Tegelijkertijd ging hij aan de slag. Bij Alliander leert hij in de praktijk het vak van engineer. Die combinatie bevalt Stijn prima. Zie zijn verhaal: https://2019.jaarverslag.alliander.com/verslagen/jaarverslag-2019/dewaardediewecreren/aantrekkeinclusiewerkgev/arbeidsmavotechnistale

 

Gratis Creatieve Weldaad online!

Omdat we met z’n allen aan huis gekluisterd zijn, heb ik mijn aanbod aangepast aan deze tijd. Ik heb een gratis online aanbod gemaakt. Wellicht is het een van de volgende opties een welkome afleiding voor je, om in balans te komen en/of te blijven.

1. Gratis Online Creatieve Weldaad voor volwassenen/ jongeren
In plaats van de workshops Creatieve Weldaad in mijn praktijk heb ik een online variant gemaakt. Deze online workshops kun je op je eigen moment thuis doen. Iedere workshop bestaat uit:

* Een yogaoefening voor beginners van 10 min. (geschikte link naar YouTube voor beeld en geluid).

* Een meditatie-oefening voor beginners van 12 min. (geschikte link naar YouTube voor geluidbestand).

* Een creatieve schrijfopdracht om je ervaring van de meditatie uit te werken.

* Een suggestie om alles te laten bezinken door een eenvoudige tekening te maken.

Wil je deze gratis online workshop Creatieve Weldaad de komende weken in je mail ontvangen? Meld je dan aan via info@gids-veroni.nl

2. Gratis Online Creatieve Weldaad voor kinderen
Ook voor kinderen heb ik een aantal speciale online workshop Creatieve Weldaad gemaakt, om een paar uurtjes creatief bezig te zijn en het hoofd leeg te maken. Ook deze ontvang je in je mail wanneer je je aanmeldt via info@gids-veroni.nl.

3. Twee keer per week een luisterend oor
Het is een verwarrende tijd. Veel van ons zijn heel hard aan het werk om alles onder controle te krijgen en te houden met werk en kinderen. Anderen zitten werkloos thuis… Ik hoop dat we later kunnen zeggen waar dit allemaal goed voor was.

Nu mensen verplicht thuis moeten werken én de kinderen thuis moeten opvangen en ondersteunen in hun schoolwerk, is dat natuurlijk extra stressvol. Dan is het extra belangrijk om te beseffen wat jíj als ouder hierin nodig hebt om op een positieve manier je gezin draaiende te houden.

Daarom bied ik 2x in de week een luisterend oor. Op maandag en donderdag tussen 09.00 en 10.00 uur én tussen 16.00 en 17.00 uur kun je mij bellen. Ik luister en geef tips om eventuele stress te verminderen. Of we bespreken hoe je samen met de kinderen op een positieve manier de rust kunt bewaren, waardoor zij beter kunnen schakelen en zich goed kunnen concentreren op wat ze moeten doen voor school.

Natuurlijk kunnen ook níet ouders bellen voor ondersteuning.

Het is een verwarrende tijd. Veel van ons zijn heel hard aan het werk om alles onder controle te krijgen en te houden met werk en kinderen. Anderen zitten werkloos thuis… Ik hoop dat we later kunnen zeggen waar dit allemaal goed voor was. Blijf gezond!

Hartelijke groet,
Veroni Nij Bijvank

 

Deventer Ziekenhuis op zoek naar hulp!

Inmiddels begint de situatie rondom het corona-virus ook in het Deventer Ziekenhuis grotere vormen aan te nemen en zullen de komende tijd meer patiënten in het ziekenhuis worden opgenomen. Om goede zorg te kunnen bieden moeten zij alle zeilen bijzetten en is ook jouw hulp hard nodig!

Ben jij:

 • en verpleegkundige die graag wil meewerken?
 • nu niet werkzaam maar heb je wel gewerkt als verpleegkundige of in een andere zorgfunctie (al dan
  niet BIG  geregistreerd)?
 • iemand zonder zorgopleiding die graag ondersteuning wil bieden in de directe patiëntenzorg of in een andere ondersteunende rol

Mail het ziekenhuis dan!

Wij ontvangen graag een mail via ikbiedhulpaan@dz.nl met daarin je naam, telefoonnummer, een korte beschrijving van je opleiding en werkervaring én we horen graag wanneer je beschikbaar bent.

Heb je vragen? Ook dan kun je terecht op dit mailadres.

Alvast heel erg bedankt voor het aanbieden van jouw hulp!

 

Samen in de strijd tegen het coronavirus.

Koningsdag braderie Diepenveen 2020 afgelast!

In de strijd tegen het Coronavirus heeft de overheid de maatregelen aangescherpt, één van de genomen maatregelen is dat tot in ieder geval 1 juni evenementen niet meer zijn toegestaan. Dit heeft directe invloed op de organisatie van braderie tijdens Koningsdag 27 april a.s.
Met pijn in ons hart hebben wij als Stichting Braderie Diepenveen dan ook geen andere keuze om het jaarlijkse evenement te annuleren. Wij zullen ons gaan inzetten om Koningsdag 2021 nog feestelijker te maken dan dat jullie van ons gewend zijn! Wij wensen iedereen sterkte in deze kwetsbare periode en hopen elkaar in gezondheid weer te kunnen ontmoeten.
Stichting Braderie Diepenveen

Bericht van huisartsenpraktijk Diepenveen

Beste mensen,

Het zijn onzekere en onrustige tijden nu Covid-19 zich aan het verspreiden is. Als hulpverleners en praktijk zijn wij druk bezig om de zorg rondom u en uw naasten te coördineren en zo goed mogelijk in te richten. Dit om verspreiding van het virus tegen te gaan en ook om de zorg te kunnen waarborgen.

Bent u ziek en mogelijk besmet met het coronavirus? Kom NIET naar de praktijk, maar neem dan telefonisch contact op met de praktijk. Zo voorkomen we samen verdere verspreiding met het virus.

Vanaf maandag 16 maart gelden de volgende maatregelen, zoals overlegd met onze overkoepelende huisartsenorganisatie in Deventer.

 

 • Wij zijn telefonisch altijd voor u bereikbaar op ons vaste nummer: 0570-591244. Houdt u rekening met drukte aan de telefoon. Tijdens avond/nacht/weekend kunt u bellen met de huisartsenpost: 0570-501777.
 • Alle niet-spoedeisende consulten zullen worden afgezegd of telefonisch worden afgehandeld. Dit zijn ook afspraken welke gepland staan bij onze praktijkondersteuners Miranda Bolink, Elisa van der Linde en Monique Wegdam (GGZ). U kunt tot nader order geen afspraken maken voor niet-spoedeisende zaken.
 • Alle patiënten met luchtwegklachten zullen eerst telefonisch beoordeeld worden en zo nodig gezien worden door een arts mogelijk op een andere locatie (praktijk Diepenveen of praktijk Schalkhaar). Belt u voor een afspraak wel eerst onze praktijk, zonder afspraak kunt u niet beoordeeld worden.
 • Indien er sprake is van een medisch spoedgeval, anders dan luchtwegklachten, zal er uiteraard een arts langskomen
 • Bij een medisch spoedgeval met luchtwegklachten zal er mogelijk vanaf een andere locatie een visite-arts bij u langs komen.

Voor meer informatie kunt u de volgende websites bezoeken:

https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus met hierbij ook een duidelijk filmpje

www.rivm.nl

Bij algemene vragen over het coronavirus kunt u contact opnemen met het publieksnummer van het RIVM 0800 -1351.

U kunt ook de GGD bellen via telefoonnummer 038-4281656 ( op dit nummer is een keuzetoets voor corona vragen).

Lieve mensen, we hebben te maken met een zeer ernstige grote crisissituatie. Zorg goed voor elkaar en heb begrip voor de soms lastige omstandigheden. Met zijn allen zetten we de schouders eronder!

Medewerkers van huisartsenpraktijk Diepenveen

Lentefair op Hemelvaartsdag gaat niet door

De lentefair in de pastorietuin, die elk jaar op Hemelvaartsdag wordt gehouden, gaat dit jaar helaas niet door. In verband met de bestrijding van het coronavirus heeft de overheid alle bijeenkomsten verboden, vooralsnog tot en met 1 juni.

Ook al betreuren we het feit dat het dit jaar niet doorgaat, we zien zeker de wijsheid van deze maatregelen in. Gezondheid gaat boven gezelligheid.
We wensen iedereen veel sterkte toe! Wees alert, houd je aan de maatregelen en blijf gezond!

Namens de organisatie van de lentefair in de pastorietuin,
Henk Spit

Deventer Ziekenhuis heeft behoefte aan vuurwerk- en veiligheidsbrillen

Het Deventer Ziekenhuis heeft vanwege het Corona virus behoefte aan vuurwerk- en veiligheidsbrillen. Vandaar wederom het verzoek om deze te verzamelen. Heb je vuurwerk- en/of veiligheidsbrillen over, dan kun je ze inleveren aan de Gewestlaan 28 of Wechelerweg 36, vlakbij Gooiker. Op beide adressen staat bij de voordeur een box waarin je ze kunt deponeren. Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking!

Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen is op zoek naar een penningmeester

De Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen (VHD) is sinds 1976 actief in ons dorp en biedt op bescheiden schaal hulp en zorg waarvoor inwoners van Diepenveen niet terechtkunnen bij beroepsorganisaties.
We doen verschillende vrijwillige taken in Sparrenheuvel, zoals koffie/thee schenken en helpen bij ontspanningsactiviteiten, hulp in het restaurant, bibliotheek. ‘Op de koffie’ vindt iedere donderdagochtend plaats in het Kulturhus. Verder kunnen we helpen bij boodschappen doen, wandelen, vervoer naar arts/ziekenhuis, administratieve hulp, klussen in of buiten het huis, en de duofiets.

Bestuur VHD
Het bestuur van de VHD, inclusief coördinatoren, bestaat momenteel uit zeven personen. De huidige penningmeester wil na een jarenlange inzet het stokje graag overdragen aan een nieuwe penningmeester.

Takenpakket penningmeester
Het takenpakket van de penningmeester van de VHD bestaat uit:

• Het schriftelijk bijhouden van inkomende en uitgaande bedragen.
• Het eenmaal per jaar opstellen van een financieel jaaroverzicht van de vereniging en de duofiets.
• Eenmaal per jaar kascontrole laten houden door twee leden van de vereniging.
• Overleg met Sparrenheuvel over de duofiets.
• Aanvragen subsidies bij o.a. de gemeente Deventer.
• Bijwonen van vergaderingen met andere hulpdiensten in de gemeente Deventer.
• Contact onderhouden met de wijkmanager van de gemeente Deventer.
• Deelnemen aan de bestuursvergaderingen.

Informatie
Hebt u belangstelling voor deze vrijwillige functie, of als u meer informatie wilt, dan kunt u contact opnemen met de huidige penningmeester:
Dhr . F. Weulink, tel. 0570-591740
of de voorzitter:
Dhr. Ed lammers, tel. 0570-592029

Coronacrisis en Dorpskerk

In de Dorpskerk worden op dit moment in verband met het Coronavirus geen kerkdiensten gehouden. De Protestantse Gemeente Diepenveen volgt daarmee het landelijk beleid. We hebben besloten dat er in ieder geval tot en met 19 april geen kerkdiensten in de Dorpskerk en Sparrenheuvel zullen zijn.
Actuele informatie: www.dorpskerkdiepenveen.nl

Online diensten
Vanaf zondag 29 maart zal de Protestantse Gemeente Diepenveen participeren in de online diensten (zonder publiek) die vanuit de Lebuïnuskerk in Deventer uitgezonden worden op de lokale omroep DRTV. U kunt deze diensten volgen op uw tv (Ziggo kanaal 40, KPN kanaal 1314). Het kan ook online: www.deventerrtv.nl/live-televisie/ of via www.kerkdienstgemist.nl (en dan Deventer, Lebuïnuskerk selecteren).

Bezoek aan Dorpskerk op zondagmorgen
Wilt u de Dorpskerk bezoeken, voor stilte en bezinning, of om een kaarsje aan te steken, dan kan dat. U bent welkom op zondagmorgen. De kerk is dan geopend van 10.00 tot 11.00 uur. Er is geen dienst, maar u kunt wel de kerk in. Er is dan iemand aanwezig.

Klokken van troost en hoop
In navolging van de oproep die de Raad van Kerken in Nederland heeft gedaan zal de Dorpskerk de komende woensdagen van 19.00 tot 19.05 uur de kerkklokken luiden. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ willen kerken mensen verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van mensen.

Foto’s: Harry Mulder

Aantal leerlingen basisschool De Zonnewijzer in 7 jaar tijd verdubbeld

Aankomende week zou onze 200ste leerling starten. Wat hebben we keihard gewerkt aan de groei van de Zonnewijzer! Bijna een verdubbeling van leerlingen in 7 jaar tijd, inmiddels twee locaties. Er staat een gezonde school met een mooi onderwijsconcept en een superenthousiast team! Helaas geen feestje deze week, maar toch trots op iedereen die aan onze school verbonden is.

Oproep van Albert Heijn Middeldorp: doe je boodschappen veilig en sociaal

Beste klanten,

Zoals u heeft kunnen merken zijn er veel winkels aan het sluiten i.v.m. het Corona virus. Wij als supermarkt zullen te allen tijden open blijven. Maar dit heeft tot gevolg dat de druk op onze supermarkt nog groter gaat worden.
Ons team van 100 medewerkers doet er iedere dag alles aan om dit in goede banen te leiden. Van caissières, brood/AGF medewerkers tot vulploeg medewerkers. Maar u kunt ons helpen…….

Wij willen u dan ook, met pijn in ons hart, vragen om uw bezoek aan onze winkel niet meer te zien als een sociaal (gezins) uitje om gezellig boodschappen te doen.

We verzoeken u dan ook om zoveel mogelijk “ALLEEN” te komen. Laat uw gezinsleden thuis als dat kan! U voorkomt hiermee dat het onnodig druk is in onze winkel. Dit is niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook zeker m.b.t. de veiligheid van ons eigen personeel. Zoals u kunt zien op de foto hebben we schotten bij de kassa’s geplaatst. Bij de ingang hangt aan een pilaar een desinfectie pomp voor u klaar.

We hopen dat deze crisis snel zal eindigen en we doen er alles aan om u elke dag te voorzien van uw noodzakelijke boodschappen.

Let goed op uw zelf en op uw medemens.

Albert Heijn Middeldorp Diepenveen

Tekeningen of kaartjes voor de thuiszorgcliënten in Diepenveen

Na de overweldigende reactie op de oproep voor vuurwerkbrillen (die zijn er nu genoeg) heeft de thuiszorg van Carinova een andere vraag.

De thuiszorgcliënten moeten thuis blijven, krijgen geen bezoek en zitten alleen…

Zouden jullie misschien een tekening of kaartje willen maken?
Deze kunnen ook in de rode bak gedaan worden.

Reiner Zwaeffkenstraat 23

Alvast bedankt namens alle cliënten van Thuiszorg Carinova

Diepenveense horeca kookt nog steeds graag voor iedereen

De impact van Corona is voor iedereen voelbaar. Niet in de laatste plaats voor de (horeca)-ondernemers. Ook in Diepenveen. Even gezellig lunchen, een hapje eten of een kopje koffie op een terras zit er de komende weken niet in.

Afhaalmaaltijden
De horeca moest de deuren verplicht sluiten voor bezoekers. Maar ze zijn nog wel aan het werk! Ze koken, bakken en bereiden nog steeds graag de lekkerste maaltijden. Je kunt ze afhalen of ze komen met alle plezier een maaltijd brengen.

Dus… heb je vanavond geen zin om te koken, dan zijn dit de mogelijkheden in Diepenveen:

Carinova sluit woonzorglocatie Sparrenheuvel voor bezoek

De Carinova woonzorglocaties zijn per vrijdag 20 maart – tot nadere order – volledig gesloten voor bezoek.

Eerder deze week informeerde Carinova, dat zij ten gevolge van de razendsnelle ontwikkelingen rond het coronavirus genoodzaakt was alle sociale contacten tot een minimum te beperken. Carinova besloot daarom maximaal één bezoeker per dag toe te staan. De overheid roept nu op om de woonzorglocaties helemaal te sluiten. We volgen deze maatregel direct op.

 • Carinova sluit per direct haar deuren voor alle bezoek. Deze maatregel is van toepassing op alle 10 woonzorglocaties van Carinova. Alleen voor bewoners in de stervensfase kan in overleg met de specialist ouderengeneeskunde en verpleegkundige een aangepaste bezoekregeling worden afgesproken.
 • Het meenemen van een bewoner naar buiten of hen meenemen op familiebezoek is niet meer mogelijk. De kans is zeer groot dat er dan langs die weg een besmetting de locaties binnenkomt. Hiermee beschermt men de overige bewoners, maar ook de zorgcollega’s die de dagelijkse zorg bieden in deze moeilijke omstandigheden.

We realiseren ons terdege hoe drastisch deze aangescherpte maatregelen zijn en welke impact dat heeft op de bewoners, op mantelzorgers en bezoekers. Het zijn keuzes die door hart en ziel snijden en niet stroken met datgeen waarvoor alle medewerkers staan. Echter gezien de kwetsbaarheid van alle bewoners en vanuit de verantwoordelijkheid voor de medewerkers ziet Carinova geen andere mogelijkheid dan de maatregelen strikt te hanteren.

Ondanks alles kan men  er op blijven rekenen dat de medewerkers tot het uiterste gaan om de bewoners onder deze omstandigheden zo goed mogelijk te begeleiden. Allerlei initiatieven werkt men op dit moment uit. Denk daarbij aan het inzetten van mogelijkheden om te beeldbellen en dergelijke.

We weten niet wat het Coronavirus in de nabije toekomst voor iedereen in petto heeft.  Het is daarom zaak de actualiteit goed te blijven volgen.

 

 

Leuk initiatief van onze Diepenveense jeugd: tekeningen voor Sparrenheuvel

Danie is 5 jaar en zit op de OBS Slingerbos is groep 2c. Ze wordt op haar eigen niveau geconfronteerd met het coronavirus. Toen ze hoorde dat de verzorgingshuizen dicht gingen voor bezoek, vond ze dit erg sneu voor de ‘oude mensen van Sparrenheuvel’.

Danie: “Ik zei dat ik een tekening wilde maken voor de oude mevrouw in de rolstoel die ik heb gezien met school. Mama zei dat alle oude mensen een tekening met een boodschap erbij wel leuk zouden vinden. En toen hebben we de kindjes van mijn klas gevraagd om mee te doen.”

Het mooiste zou zijn dat alle ouderen een paar keer per week of misschien wel elke dag een mooie tekening kunnen ontvangen. Dus we hebben héél veel tekeningen nodig! Sparrenheuvel zorgt ervoor dat ze gedoseerd aan alle ouderen worden uitgedeeld.

Volgende week vrijdag 27 maart willen Danie en haar moeder de tekeningen komen ophalen en ze overhandigen aan Sparrenheuvel.

Versturen mag ook naar:
Danie Groenwold
Vestdijkgaarde 1
7414 VN Deventer

Of breng je tekening naar:
Vossebeltweg 31
7431 AS Diepenveen

Beste dorpsgenoten, inwoners van Diepenveen! Laten we elkaar goed in de gaten houden!

De hele wereld in de ban van Corona. Zoals premier Rutte al zei: ‘Het Coronavirus is in ons leven gekomen en zal ook nog voor langere tijd in ons leven blijven. De oplossing is op korte termijn niet mogelijk.’ Nu ons dagelijks leven er heel anders uitziet door de maatregelen rondom het Coronavirus en de daarbij behorende beperkingen, moeten we extra omkijken naar elkaar, naar kwetsbare mensen, in je familie, in je buurt, overal.

Activiteiten in de dorpshuizen, maar bijvoorbeeld ook bij de dagbesteding en op andere plekken gaan vaak niet door. Ouderen krijgen minder bezoek, terwijl juist voor hen de toch al spaarzame contacten vaak het hoogtepunt van de week zijn. Het kan zijn dat zij nu sneller sociaal geïsoleerd raken of zich eenzaam gaan voelen. Vooral als ze minder digitaal vaardig zijn. Dat willen we niet laten gebeuren in Diepenveen!

Belangrijke instanties waar je terecht kunt voor vragen, hoe brengen we vraag en aanbod bij elkaar:

Oren en Ogen Diepenveen
Ogen & Oren ofwel O&O signaleert of er bewoners zijn in Diepenveen die mogelijk op termijn zorg en aandacht nodig hebben. Dit initiatief is door vrijwilligers genomen op advies van de huisartsen en het Sociaal Team Deventer Buiten. Deze zorg neemt nu alleen maar toe. Zij ontplooiden al verschillende activiteiten, briefjes rondgebracht met een telefoonnummer bij ouderen, die geen internet hebben en bij hen bekend zijn. Voor meer informatie, mail naar: ogen.en.oren@gmail.com

Vrijwilligere Hulpdienst Diepenveen (VHD)
De Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen (VHD) biedt alle hulp en zorg waarvoor u niet terechtkunt bij beroepsorganisaties, zij het op bescheiden schaal. Verschillende taken worden volbracht in Sparrenheuvel. ‘Op de koffie’ vindt plaats in het Kulturhus. Ook nu ten tijde van het Corina virus helpen zij graag zoveel mogelijk de medemens. Wil je iets vrijwilliger doen of andere ideeën, mail dan naar vhd.dorp.diepenveen@gmail.com.

Betermetjeburen.nl
Een vraag stellen of iets delen met je buren? Elkaar op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes of samen iets leuks organiseren? Dat kan allemaal in “Mijn Buurt”. Maak zelf een (besloten) groep aan, nodig je buren uit om lid te worden en maak samen de buurt een beetje mooier!

 

 

 

 

 


Coronahulp Deventer
Online hulp in Deventer tijdens coronacrisis: ‘Wie zit er binnen en kan ik blij maken met een pannetje verse kippensoep?’‘Ik woon op Keizerslanden en heb gisteren een flinke pan verse kippensoep gemaakt. Wie zit er binnen en kan ik blij maken?’ Het is zomaar één van de berichten van de afgelopen uren in de Facebookgroep Coronahulp Deventer. Robert Lentelink richtte de groep zondagavond op: ‘Even een tandje erbij!, Facebook biedt uitkomst’. Heel veel mensen willen iets doen voor een ander, maar je gaat niet zomaar bij iemand aanbellen. Online kun je wildvreemden aan elkaar koppelen.”
Volg: https://www.facebook.com/groups/coronahulpdeventer/

Sociaal Team
Heeft u een vraag of idee, wilt u advies of zoekt u een luisterend oor? Neem contact op met uw sociaal team. In een persoonlijk gesprek gaat de medewerker van het sociaal team samen met u na: info@socialeteamsdeventer.nl

Tot slot
Hebben jullie nieuws of ideeën, deel deze dan met ons (redactie@dorpspleindiepenveen.nl). Deel onze website ook met mensen die DorpspleinDiepenveen nog niet kennen. Dan krijgen zij deze informatie ook mee, hoe meer mensen de informatie lezen, hoe meer effect! Laten we extra naar elkaar omkijken de komende tijd.

Alvast bedankt!
namens de redactie van DorpspleinDiepenveen.nl

Afhaalmaaltijden verkrijgbaar bij Hof van Salland

Ook het Hof van Salland is getroffen door de coronacrisis. De locatie moest op slot. Maar om toch deze moeilijke periode door te komen, is Martin Goedejohan niet bij de pakken neer gaan zitten. Vanaf vrijdag 20 maart heeft hij een afhaalservice geopend.

De locatie aan de Dorpsstraat 30 in Diepenveen is nu elke dag van 17.00 tot 20.00 uur geopend voor het afhalen van maaltijden. Bestellen is simpel en kan vanaf 14.00 tot 19.30 uur op op telefoonnummer 06-55 793 144.

Er is keuze uit de volgende gerechten:
1. Biefstuk (medium) met champignons
2. Zalmmoot met dillesaus
3. Schnitzel
4. Drie stokjes saté met pindasaus
5. Pasta carbonara (vegetarisch).
6. Kinderen: kipnuggets/kroket/frikandel met appelmoes

Kijk voor meer informatie en prijzen op onze website.

Alle gerechten worden geserveerd met Vlaamse frieten of gebakken aardappelen en sla.
Betalen alleen via de pin.

Voor de ouderen onder ons is het mogelijk om de maaltijden thuis te laten bezorgen.