Het pietenfestijn op ‘De Zunnebargh’ was een groot succes!

Geschreven door Mathijs Bolink:
Afgelopen woensdag, 4 december stuurde Sinterklaas zijn beste voetbalpieten naar Diepenveen. Maar liefst zes Pieten hebben de trainingen van de O9’s, O8’s en de mini’s op de kop gezet. De pieten leerden trucjes, scoorden doelpunten en gaven cadeautjes!

Om 17:00 uur begon de training en natuurlijk was de grote vraag: waar zijn de pieten? Zoals gewoonlijk kwamen die een klein beetje later. Toen de pieten eenmaal het veld op kwamen, kon het feest beginnen. Tot 18:00 uur werd er gezwoegd en gezweet. De pieten deden mee met de warming up, de pass oefeningen, de afrond oefeningen en zelfs de eindpartij. Na al dat harde werken was het tijd om binnen eens lekker aan de warme chocolademelk te gaan. Hier bleef de Sinterklaas stemming goed hangen en werd er gezongen en gedanst op bijpassende Sinterklaas muziek. Alle kinderen werden voorzien van een volle hand met pepernoten en ander lekker snoepgoed.

Al met al was het weer een prachtig Pietenfestijn (voetbalfeest) op de velden en in de kantine van het sportpark. Een dank aan de activiteitencommissie, de trainers en de andere vrijwilligers. Door jullie was het wederom een geslaagd feest!

Elly Grotenhuis-Bijsterbosch, 40 jaar in dienst bij Albert Heijn

Op zondag 1 december jl. was het precies 40 jaar geleden toen Elly Grotenhuis-Bijsterbosch begon te werken in de kruidenierswinkel van de familie Middeldorp aan de Dorpsstraat. Een goede reden om even bij stil te staan. Harry Mulder interviewde Elly en maakte een mooie foto van Elly bij de Albert Heijn.

Elly, dochter van melkboer Henk Bijsterbosch, die aan de overkant van de weg zijn melkhandel had (waar tegenwoordig bakker Van Rijssen zijn winkel heeft) ging op 17-jarige leeftijd op zoek naar werk totdat de overbuurman, Jan Middeldorp (grootvader van de huidige eigenaar Rob Middeldorp) vroeg of Elly bij hem in de winkel wilde werken.

Elly: “Ik zie hem nog zo bij ons achter het huis komen, hij wist dat ik op zoek was naar werk en vroeg of het mij wat leek om bij hem in de kruidenierswinkel te komen werken. Ik heb toen ja gezegd en nooit gedacht dat ik 40 jaar later daar nog zou werken”. Niet alleen Elly maar ook haar broer Henk en haar zus Wilma hebben voor de familie Middeldorp gewerkt.

Elly hoefde alleen maar de straat over te steken en dan was ze al op haar werk. “Ik stond nooit in de file en had in de winter geen last van de gladheid”, lacht ze. Zij werkte toen 40 à 45 uur in de week. Na haar huwelijk verhuisde ze naar Raalte, waar ze elf jaar heeft gewoond, kreeg kinderen en werkte vanaf die tijd een aantal uren minder. Inmiddels woont ze al weer vele jaren in Wijhe.

Het werken had Elly niet van een vreemde. Haar moeder runde het winkeltje waar ze melk en kaas verkochten terwijl vader onderweg was met de melkwagen om de melk te venten. Later reed hij rond in de SRV-wagen, een rijdende kruidenierswinkel. “Samen met mijn broer en zus moest ik meehelpen met het inpakken van de wagen en reden we zaterdags mee om mijn vader te helpen”, zegt Elly die toch nog even aangeeft dat haar vader niet blij was met de komst van een supermarkt in het dorp. Ook Diepenveen ontkwam er niet aan maar anderzijds zorgde zo’n grote winkel ook voor meer werkgelegenheid. “Mijn vader was al blij dat ik op jonge leeftijd werk had om zo de eerste centjes te verdienen en later zou ik altijd nog verder kunnen kijken, zei hij”.

Elly heeft in al die jaren de nodige veranderingen meegemaakt. Niet alleen de verbouwingen en de verschillende namen van de supermarkt zoals VIVO, Super de Boer, Golff Middeldorp en sinds 2007 Albert Heijn. Maar ook de verandering van werkmethode. Elly: “Toen zat ik nog achter een kassa waarop je alles moest aanslaan, alle prijzen één voor één moest intikken. Alle groenten sneden we toen nog zelf en in de winkel hingen overal weegschalen waarop alles werd afgewogen. Toen ik hier begon te werken stond er nog maar één kassa. Dat kon toen ook, het was minder druk. Je was de schappen aan het vullen en wanneer een klant wilde afrekenen ging je even achter de kassa zitten en daarna weer verder met de andere werkzaamheden”.

Vroeger was het rustiger en hadden de mensen meer tijd voor elkaar. “Je kende toen bijna iedereen, typisch voor een dorp en maakte met de klanten een praatje. Tegenwoordig zijn de mensen ongeduldiger en lijken meer haast te hebben”, zegt Elly die aangeeft dat er gelukkig toch nog wel mensen zijn die de tijd nemen om even te kletsen, vooral de oudere garde die haar na 40 jaar natuurlijk wel kennen.” Maar het werk gaat voor”, benadrukt Elly.

50 jaar
Afgelopen week, tijdens een koffiepauze werd Elly in de bloemetjes gezet, zowel door Rob Middeldorp alsmede van haar collega’s kreeg zij een mooie bos met bloemen. Onder het genot van een kopje koffie met gebak werden niet alleen oude herinneringen opgehaald maar ook alvast vooruit gekeken. Zou Elly ook haar 50-jarige jubileum in deze supermarkt beleven? Een rekensom leerde ons dat ze daarvoor net een paar maanden tekort komt. Maar dat vindt ze helemaal niet erg. “Zo lang ik kan blijf ik hier werken, als ik moet stoppen zal dat wel even wennen zijn maar ik kan dan dingen doen waar ik nu geen tijd voor heb”. Voorlopig komen we Elly nog een paar dagen in de week tegen bij de Appie, altijd tijd voor een praatje met een gulle lach.

Tekst en foto: Harry Mulder

 

Diepenveen 019-1 kan zich tot officieus kampioen kronen!

Het vlaggenschip van de jeugdafdeling van VV Diepenveen kan zich 7 december tot officieus kampioen van de najaarscompetitie 2019-2020 kronen. Na 7 gespeelde wedstrijden, waarin 18 punten werden behaald, staat de ploeg van trainer Youri Huttinga bovenaan in de 2de klasse.

Het elftal verloor dit seizoen nog maar één keer, kreeg slechts 11 doelpunten tegen en scoorde maar liefst 46 keer. Een gemiddelde van 6 doelpunten per wedstrijd! Zo telt de Diepenveense ploeg een doelsaldo van +35.

Om het feest los te laten barsten, moet de ploeg 7 december eerst afrekenen met Klarenbeek 019-1. Zij staan eveneens  na 7 wedstrijden op 18 punten, maar hebben een aanzienlijk minder sterk doelsaldo. Hun doelsaldo bedraagt +13. Bij winst betekent het dus dat Diepenveen drie punten meer heeft dan Klarenbeek.

Met nog maar een wedstrijd te gaan en het grote verschil in doelsaldo kan het, na winst op Klarenbeek, voor Diepenveen 019-1 bijna niet meer fout gaan! Daarom is a.s. zondag 7 december veel steun vanuit alle hoeken nodig. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat Diepenveen 019-1 zich tot kampioen kroont!

Jij komt toch ook? De wedstijd wordt om 15:00 uur afgetrapt aan de Schuurmansweg op “Sportpark de Zunnebargh”.

 

Winnaars Sinterklaasactie Diepenveen 2019 bekend

Het is ieder jaar weer een mooie traditie. Zodra de stoomboot uit Spanje is vertrokken, liggen in Diepenveen de chocoladeletters in de etalages van de winkels te wachten op de schoolkinderen die de letters verzamelen en er een logische zin van maken. Want daar kun je een leuke prijs mee winnen!

Dit jaar kon je van alle letters de zin: ‘Kadootjes van Sint en Piet’ maken.
Meer dan 150 kinderen deden mee en een heleboel kinderen hadden de zin goed. De prijswinnaars werden bekendgemaakt tijdens de Sinterklaasintocht in Diepenveen.

De winnaars van 2019 zijn:

 • Emma Meyer
 • Simeon Nederstigt
 • Esmee Weijand
 • Yasmine Straaten
 • Annelin Peters
 • Lisa Rietman
 • Olivier Zwart
 • Rayen Straaten
 • Jelle Hoogstraat
 • Noraly Mensink
 • Zep Harmsen
 • Feline Hoorn

De meesten hebben hun prijs al gehad tijdens de intocht of ze zijn langs gebracht.

Heb je jouw prijs nog niet ontvangen omdat je niet bij de Sinterklaasintocht kon zijn? Dan ligt jouw kadootje voor je klaar bij de servicebalie van Albert Heijn!

 

 

 

A Festival of Nine Lessons and Carols in Klooster Nieuw Sion

In de Abdijkerk van Klooster Nieuw Sion te Diepenveen wordt, met medewerking van het New Sion Choir for English Church Music, onder leiding van dirigent Jan van Dijk, op zondag 22 december 2019 om 16.00 uur en om 19.30 uur A Festival of Nine Lessons and Carols gehouden. De Abdijkerk is vanaf 15.00 uur, respectievelijk 18.30 uur geopend. Het is een Kerstviering die traditioneel op Kerstavond plaatsvindt; de lessons en de carols vertellen samen het Kerstverhaal.

De Abdijkerk van Klooster Nieuw Sion te Diepenveen (Vulikerweg 6) biedt met haar historie als kloosterkerk, de ligging in het buitengebied van Deventer en haar Engelse atmosfeer en uitstekende akoestiek de perfecte locatie voor A Festival of Nine Lessons and Carols.

Oorsprong in Groot-Brittannië
Een Festival van negen lezingen (lessons) en carols is misschien wel de meest populaire Kerstviering aan het worden in onze Nederlandse kerken. Deze vorm van viering werd voor het eerst bedacht en uitgevoerd in 1880 door Edward Benson, die net benoemd was in de Anglicaanse Kerk als Bisschop van Truro (Cornwall, Groot-Brittannië). De dienst werd gehouden in een houten schuur, omdat de Kathedraal van Truro herbouwd werd. Een belangrijk nevendoel was het weghouden van de mannelijke bevolking uit de kroeg. De populariteit was zo groot dat spoedig andere kerken dit voorbeeld volgden. Bisschop Benson werd later Aartsbisschop van Canterbury en daarmee het hoofd van de Anglicaanse Kerk.

Toegankelijke liturgie
Later werd de liturgie verrijkt met elementen uit de Choral Evensong service – het avondgebed in de Anglicaanse Kerk – dat bijna geheel wordt gezongen. De psalmen en responsories die daar werden gezongen, verving men door gemakkelijke liederen – veelal uit de volkstraditie (carols) – zodat de officiële liturgie ook voor de ‘gewone’ kerkgangers toegankelijk werd.

Kapel van King’s College
In de twintigste eeuw werd A Festival of Nine Lessons and Carols vanuit de kapel van King’s College in Cambridge wereldberoemd. Voor het eerst klonk in 1918 A Festival of Nine Lessons and Carols in de kapel van King’s College, nadat de Eerste Wereldoorlog was afgelopen. Eén van de overlevenden die na de oorlog de draad weer probeerde op te pakken was de Dean van King’s, Eric Milner-White. Zijn frontervaringen tijdens de oorlog – als geestelijk verzorger van de soldaten – hadden hem ervan overtuigd dat de Anglicaanse Kerk behoefte had aan een toegankelijke liturgie die meer tot de verbeelding zou spreken. Muziek en zang boden daarvoor prima mogelijkheden, bovendien beschikte hij over een goed koor.

Carols
Er bestaat geen exacte definitie van ‘carol’. Vaak zijn het eeuwenoude, mondeling overgeleverde liederen met een volkse, soms gregoriaanse afkomst. Een carol vindt zijn oorsprong in het oud-Franse woord carole. Een cirkeldans begeleid door zangers. Kenmerkend zijn de vrolijke en levendige melodieën en de strofische tekst. Hoewel ze ook voor andere gebeurtenissen zijn geschreven, worden carols meestal met het Kerstfeest geassocieerd. Het grote succes van A Festival of Nine Lessons en Carols heeft het koor van King’s College tot een boegbeeld van de Engelse koormuziek gemaakt. Sinds 1928 wordt het door de BBC-radio live uitgezonden; de tv laat een ingekorte registratie zien. Veel Britten twijfelen er niet aan: ‘Kerst begint met King’s’. Inmiddels wordt het voorbeeld uit Cambridge tot ver buiten de Britse grenzen gekopieerd.

Ter info: gezien de drukte vorig jaar, wordt dit Festival tevens in de Plaskerk te Raalte opgevoerd (vrijdag 20 december om 20.30 uur).

Oppermachtig Diepenveen speelt Vaassen aan diggelen

‘Een deken van mist zorgde ervoor dat de lampen van het sportpark hun licht over het veld moesten werpen. Dit zorgde voor een spookachtige ambiance. Voor Vaassen werd het echter een griezelige middag om snel te vergeten.’

Eerste speldenprikjes
Diepenveen begon het treffen met Vaassen goed en had in de eerste tien minuten een aardig overwicht. Via een kans van Gijs, een paar corners en een schuivertje van Jim Willemsen deelde de ploeg van Martin Dollenkamp een paar speldenprikjes uit. Na veertien minuten werd de wedstrijd opengebroken. Jim Willemsen tikte de 1-0 binnen na een voorzet dwars door de defensie heen. Niet veel later kwam Vaassen met een antwoord en scoorde via Thomas Jongkind de gelijkmaker, na niet goed ingrijpen van de Diepenveense defensie. Diepenveen kwam met een reactie. Na 29 minuten voetballen stoomde aanvoerder Timo Broekman op door het midden en schoof de bal bij Gijs de Rooij in de voeten. Gijs legde op zijn beurt de bal terug op Jim Willemsen die de 2-1 binnenknalde!

Hattrick voor Jim Willemsen
Na een mager offensief van SV Vaassen volgde een knappe redding van sluitpost Nick Witteveen. Hij twijfelde geen moment en gaf een uitgemeten lange bal op de diepgaande Jeffrey Blanken. Hij luisterde naar de teksten van de meegelopen Jim Willemsen: ‘Jeff! Tweede paal!’ Jeffrey gaf een keurige voorzet op de blonde buitenspeler die rustig binnenschoof. Jim schrijft met zijn derde goal van de middag dus een hattrick op zijn naam. Een hele knappe prestatie van de nog maar negentienjarige aanvaller. De 3-1 zorgde voor de opening van de schiettent in de Vaassense achterhoede. Een miscommunicatie bij Vaassen leidde de 4-1 in. Spits Gijs de Rooij kreeg de bal in zijn schoot geworpen, ging vol snelheid op de keeper af en slalomde er simpel omheen. De Rooij bleef kenmerkend beheerst en zette een marge van 3 op het scorebord. De gifbeker werd in de eerste helft al aardig leeggegooid, want niet veel later volgde ook de 5-1 van Gijs de Rooij. Het TGV-duo Jeffrey Blanken/Marcel Bijker was opnieuw betrokken bij dit doelpunt. Door telkens vol snelheid elkaar te overlappen zorgden zij voor knikkende knieën in de defensie van Vaassen.

Twee gele kaarten
In het begin van het tweede bedrijf greep Diepenveen wederom de volledige controle. De geelhemden kregen in de eerste tien minuten magere kansen. Hierdoor liep de frustratie op bij de ploeg van Fethi Özerdoğan. Arbiter Scholten gaf eerst een gele prent voor commentaar op de leiding. Daaropvolgend kreeg Pepijn Wollenberg een zaag te verwerken, die een gele kaart voor Vaassen opleverde. De positie van de overtreding zorgde voor een uitgelezen mogelijkheid vanaf twintig meter.

Op zoek naar de zevenklapper
Jim Willemsen ging vol overtuiging achter de bal staan en raakte het houtwerk. Spits Gijs was er als de kippen bij en tikte de rebound binnen. De schade was voor Vaassen compleet, nadat ook De Rooij een hattrick wist te maken. De wedstrijd kende verder een gecontroleerde tweede helft met het volgende spelbeeld: Diepenveen ging opzoek naar een zevenklapper. Vaassen probeerde ondertussen de eer te redden door nog een eretreffer te maken. Het leidde tot een paar mogelijkheden voor Vaassen en Diepenveen. De wedstrijd kende tien minuten voor tijd nog een debuut voor de negentienjarige Markus Tervelde. De A-junior mocht voor het eerst meedraaien met het eerste tijdens een officiële wedstrijd. Ook A-junior Nick Smeenk mocht opnieuw zijn opwachting maken en bracht na snel voetenwerk Marcel Bijker in scoringspositie. De kersverse vader Marcel zag zijn mogelijkheid op de paal spatten: het laatste offensief van de wedstrijd, voordat arbiter Scholten zijn fluit tot drie keer toe blies.

Diepenveen langzaam maar zeker op stoom!
Een dik verdiende overwinning van Diepenveen, dat op ieder front fitter, sneller en slimmer leek. Het plezier en het vertrouwen spatte van de ploeg af. Na een moeizame start komt de ploeg van Dollenkamp net als een diesel langzamerhand op gang. Dat belooft wat volgende week in de derby tegen Overwetering!

Tekst en foto’s: Mathijs Bolink

Diepenveense sporter aan de top: een uitgebreid gesprek met Sam Beukema

Naast vele fanatieke voetballers kent Diepenveen sinds kort ook een fanatieke voetbalverslaggever. Mathijs Bolink, spelend in de JO19-1 van v.v. Diepenveen, schrijft voor Dorpsplein Diepenveen enthousiast voorbeschouwingen, voetbalverslagen én verhalen over Diepenveense sporters die opvallen. Zijn eerste interview had hij onlangs met de bekende Diepenveense profvoetballer Sam Beukema. Aan Mathijs vertelde Sam uitgebreid over de leuke tijd in het zwart-geel, zijn spetterende debuut, de impact van een teleurstellend voetbalseizoen en zijn drive om alles te geven voor het allerleukste spelletje dat er bestaat: voetbal. LEES HIER HET HELE INTERVIEW MET SAM BEUKEMA

 

Diepenveen moet vorm vasthouden tegen haperend SV Vaassen

Terwijl het groen van de kunstgrasvelden verandert in herfstkleuren, en het kwik in de thermometers daalt, krijgen de voetbalfans met een zwart-geel hart daarentegen wel een warm gevoel. Diepenveen draagt op dit moment een puike vorm met zich mee. Het speelde gelijk tegen buurman Colmschate, en won overtuigend tegen naaste concurrent Sportclub Brummen (0-4).

Met deze resultaten dwingen ze een plek in de middenmoot af. Diepenveen kent een klein verschil met Warnsveldse Boys op plek 5 (3 punten verschil) en Robur et Velocitas op plek 6 (2 punten verschil). Een dik verdiende 7de plek voor de ploeg van Martin Dollenkamp. Terwijl Diepenveen eerder dit seizoen tot 2 keer toe een flater opliep tegen concurrenten KCVO (4-0) en Turkse Kracht (1-7), boekt de ploeg van Dollenkamp nu tot tweemaal toe resultaat tegen een concurrent.

Winst en verlies liggen dicht bij elkaar in deze klasse
“Wij weten dat we samen goed moeten zijn om een resultaat te halen. Wanneer we eerder dan de tegenstander in de wedstrijd zitten, gaat het voetballend beter. Wij moeten zorgen dat we altijd goed beginnen. Dan krijgen we meer kansen en zijn we niet afhankelijk van de tegenstander”, zegt Dollenkamp over de grote kloof tussen het viertal wedstrijden tegen de concurrenten. De oefenmeester blijft ook realistisch: “winst en verlies liggen dicht bij elkaar in deze klasse, maar de wedstrijden die we hebben verloren waren terecht. De gelijkspellen daarentegen niet. Die hadden wij alle 2 gewoon kunnen winnen.”

SV Vaassen niet in vorm in deze fase van het seizoen
Zondag wacht wederom een concurrent op de Zunnebargh. SV Vaassen, uit het gelijknamige dorp liggend aan de oostrand van de Veluwe, komt op bezoek. Zij hebben echter een haperende vorm in deze fase van het seizoen. Kijkend naar de laatste 6 wedstrijden moest de ploeg van Fethi Ozerdogan 5 keer tegen een nederlaag aankijken. De ploeg is terug te vinden op 11de plek met een puntentotaal van 8.

De wedstrijd begint om 14:00 en is te bewonderen op het bosrijke sportpark “De Zunnebargh” in Diepenveen.

Sportieve groet,

Mathijs Bolink

 

Redactie: Dorpsplein Diepenveen

Sinterklaasintocht 2019

De Diepenveense kinderen kunnen hun schoen met een gerust hart zetten. Afgelopen zaterdag is de Sint in Diepenveen aangekomen. De goedheiligman arriveerde zaterdag aan het eind van de morgen vergezeld door een grote groep Pieten.

Dit keer had de Sint zelfs een paar circuspieten meegebracht die hun kunsten uitgebreid lieten zien. In aanwezigheid van veel kinderen met hun ouders werd de Sint door loco-burgemeester Mevr. Grijsen welkom geheten in Diepenveen. Het feest werd voortgezet in het Kulturhus. Daar ontstond nogal paniek omdat het grote boek van Sinterklaas zoek was. Gelukkig werd het boek snel terug gevonden, het lag in de bieb. Een van de Pieten bleek het verkeerde boek ingeleverd te hebben bij de Bieb. Het feest werd afgesloten met een gezellige Pietendisco waar veel kinderen aan mee deden

Klik op de foto voor nog meer foto’s

 

                 

Totale off-day van Brummen leidt cruciale overwinning in voor Diepenveen

Het eerste elftal van Diepenveen kent een fase waarin winnen noodzakelijk is. Vorige week speelde de ploeg van Dollenkamp tegen Colmschate ’33, volgende week komt SV Vaassen op bezoek. Zondag 10 november stond Sportclub Brummen op het menu. Diepenveen neemt in voorbereiding naar deze wedstrijd een goede vorm met zich mee. In de wedstrijd tegen Colmschate werd er onterecht gelijk gespeeld, en midweeks werd er in een oefenpot gewonnen van Klarenbeek.

Met dat goede gevoel stond de Diepenveense ploeg aan de aftrap op sportpark de Hazenberg. Diepenveen begon het treffen aftastend. De kat werd eerst uit de boom gekeken voordat de Diepenveners de controle over de wedstrijd grepen. Diepenveen kreeg wat kansjes, maar kon nog geen stempel drukken. Na 32 minuten was het wel raak. Jim Willemsen zorgde voor een onderschepping aan de linkerzijde van het veld. Waarna hij spits Gijs de Rooij wist de bereiken. De Rooij draaide zich knap weg bij zijn tegenstander en punterde de bal in het uiterste hoekje van de goal. Diepenveen nam de leiding in Brummen. Vanaf dat moment brak de wedstrijd open en kreeg Diepenveen wat kansen. Tot de rust gebeurde er echter niet veel.

In de tweede helft werd de marge door aanvoerder Timo Broekman verdubbeld. Na een voorzet van de razendsnelle Marcel Bijker, die zijn directe tegenstander wist te verschalken, en Broekman als zijn eindstation vond. Timo bleef rustig en schoof de bal beheerst achter de keeper van Sportclub Brummen. Door de twee doelpunten van Diepenveen moest Brummen komen, waardoor er veel ruimte ontstond. Brummen kwam tot een grote kans door middel van een vrije kopbal, maar keeper Nick Witteveen had geen moeite met deze inzet. Gedurende het tweede bedrijf zorgde Brummen via een paar standaardsituaties voor wat dreiging, maar niet genoeg om het ‘hok’ van Diepenveen echt onder vuur te zetten. Na het offensief van Brummen werd de wedstrijd 10 minuten voor het einde volledig in het slot gegooid. Na een sterk duel aan de linkerflank kreeg Davey Mooren veel ruimte om wat met de bal te doen, via een poging die tussen een schot en voorzet in zat maakte hij de 0-3. Zelf gaf Mooren aan dat het schot bewust was, maar dat laten we even in het midden.

Niet veel later onderschepte Gijs de Rooij op het middenveld de bal en vervolgde zijn weg richting de keeper. Hij hield goed overzicht en zag dat Davey Mooren met hem mee was gelopen. Hij bleef rustig en gaf de bal aan Davey. Hij schoot de bal simpel binnen en zette de 0-4 op het scorebord. De wedstrijd kende nog een mooi moment voor de jonge Nick Smeenk. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal van Diepenveen. Met zijn 18 jaar en zijn plek in de 019-1 een aanstormend talent in de Diepenveense jeugdopleiding.

Na drie wedstrijden zonder overwinning volgde er dus een prima zege voor de ploeg van Martin Dollenkamp. Een overwinning waaruit de ploeg veel voldoening en vertrouwen kan halen op weg naar aankomend weekend. De ploeg uit Brummen liet niets zien van de ongeslagen status waarin het voor de wedstrijd verkeerde, en moet aan de bak. Volgende week wacht SV Vaassen thuis en moet er een vervolg worden gegeven aan deze opmars.

Oliebollenactie Muziekvereniging Sempre Crescendo, Diepenveen

De leden van Muziekvereniging Sempre Crescendo gaan op zaterdag 7 december op pad om in Diepenveen versgebakken oliebollen te verkopen. Het bakken begint al vroeg in de ochtend en vindt plaats volgens een traditioneel recept, dat al decennialang bij de vereniging in gebruik is. Voor het bakken van de oliebollen mag de muziekvereniging ook nu weer gebruik maken van de werkplaats van het voormalige loonbedrijf Olthof aan de Randerstraat in Diepenveen.

Vanaf 10.00 uur gaan de leden het dorp in voor de verkoop. Behalve huis-aan-huis zijn de heerlijke, verse oliebollen tevens te koop aan de kraam voor Albert Heijn aan de Dorpsstraat en bij Boomkwekerij en Tuincentrum Gooiker aan de Wechelerweg. Ook de bewoners van Woon- en Zorgcentrum Sparrenheuvel in Diepenveen worden niet vergeten en krijgen tijdens het koffie drinken in het verzorgingstehuis een versgebakken oliebol aangeboden.

Automaat ‘Pakje Kunst’ t/m 9 december in het Kulturhus in Diepenveen

Wil jij ook een uniek pakje kunst van (amateur) kunstenaars uit Diepenveen? Voor jezelf of denk je aan een leuk sinterklaascadeautje of een attentie voor onder de kerstboom, kom dan naar het Kulturhus in Diepenveen. Ook kleinere bedrijven kunnen hier gebruik van maken.

In andere regio’s wordt daarvan al gebruik gemaakt: doosjes ‘Pakje Kunst’ voor het personeel in kerstpakketten. Tot en met 9 december staat de Kunst-automaat in de bibliotheekruimte van het Kulturhus in Diepenveen (Dorpsstraat 30) en kun jij de eigenaar worden van een uniek kunstwerkje.

Het gaat om een oude sigarettenautomaat die is omgebouwd tot een Kunst-automaat. In Diepenveen hebben maar liefst 50 lokale kunstenaars voor unieke kunstwerkjes gezorgd! Ook de Historische Vereniging Diepenveen behoort tot de deelnemers. De kunstwerkjes zijn verpakt in een doosje, ter grootte van een pakje sigaretten. Voor slechts € 4,-  (2 x een 2 euromunt) kunnen mensen een pakje kunst uit de automaat halen. Wat er precies in het kunstdoosje zit, weet je pas zodra het pakje is opengemaakt. Het kan gaan om een schilderijtje, iets van keramiek, een gedichtje, een boekje met afbeeldingen of een bijzondere foto. Zo verkopen die oude sigarettenmachines toch weer iets verslavends, ditmaal in de vorm van kunstwerkjes. Laat je verrassen!

Kerstverkoop op kwekerij Het Nieuwe Veld: zaterdag 14 december!

Zaterdag 14 december as. ben je van harte welkom op de kerstverkoop van zorgkwekerij Het Nieuwe Veld in Diepenveen. Deze kerstverkoop is zo bijzonder omdat het hele aanbod is gekweekt of gemaakt door medewerkers van de kwekerij.

Bezoekers vinden hier allerlei producten van eigen kwekerij zoals kerstkransen, kerstboeketten, guirlandes, tafelversiering, bijenwaskaarsen, kerstkabouters en recycling kerstverlichting. Het gebruik van natuurlijke materialen en de klassieke uitstraling maken de producten uniek en bijzonder. Het parkeren en de entree zijn gratis. Net als een beker warme chocolademelk.

De kerstverkoop is op zaterdag 14 december van 11.00 – 14.00 uur aan de Boxbergerweg 46 in Diepenveen. Voor meer informatie: www.kwekerijhetnieuweveld.nl

Tim Brandwagt uit Diepenveen wint zijn 1e senioren fullcontact karate partij op Katsu Karate gala

Zaterdag 23 november vocht de net 18 jaar geworden karateka Tim Brandwagt uit Diepenveen zijn eerste wedstrijd in de seniorenklasse over 3 ronden op het jaarlijks gehouden Katsu fullcontact Karate gala in het Groningse Winsum.
Na eerder in de jeugd partijen te hebben gedraaid, was het nu vanwege zijn jongvolwassen leeftijd verplicht te vechten bij de senioren. Verschil met jeugdklasse is dat er bij de senioren geen bescherming wordt gedragen, met uitzondering van gebit en kruisbescherming welke verplicht zijn. Ook vechten senioren meer ronden en duren deze langer dan bij de jeugd.
De 18-jarige Tim kwam uit tegen een ervaren in Nederland wonende en trainende Rus van 23 jaar oud. Het werd voor beide vechters een zware partij. De eerste ronde ging gelijk op en in de tweede ronde begon Tim steeds beter te draaien en kreeg overwicht op zijn tegenstander. In derde en laatste ronde vocht Tim alle schroom van zich af en wist halverwege deze ronde, door een perfect geplaatste hoge trap op tegenstanders hoofd, hem tot opgave te dwingen. Verdiende winnaar Tim Brandwagt!
Tim beoefent de Ashihara Karate stijl en traint in de Deventer school “Ashihara Holland” onder leiding van leraar Shihan Harry Gorter 7e dan Ashihara Karate. De “Ashihara Holland” school maakt deel uit van de overkoepelende wereldorganisatie AKWIU.
Foto: Tina Lantink
Tekst: Harry Gorter

Schrijvend oogsten: Aandacht aan de koffietafel

Ben je ook benieuwd wat er in het afgelopen jaar in jou heeft kunnen groeien en rijpen? De schrijfoefeningen op deze ochtend helpen je te oogsten wat het afgelopen jaar in jou gerijpt is. Ze vormen een prachtig drieluik, waardoor je met andere ogen zult kijken naar wat je vanuit je hart écht belangrijk vindt.

Als ik mijn eigen vruchten die ik het afgelopen jaar geplukt heb deel met anderen, worden we allemaal gevoed! Je innerlijke rijkdom met anderen delen maakt dat je ervaart dat geven en ontvangen hetzelfde zijn.

Wat verlang ik nu echt in het nieuwe jaar?”

Vaak denken we na over dat wat je zou moeten willen om anderen een plezier te doen.

Datum: Donderdagavond 19 december.

Tijd: 19.30 tot 21.00 uur.

Locatie: Sportschool Hart for Her Diepenveen.

Trainer:  Veroni Nij Bijvank

Opgave: 06-31214837 of info@gids-veroni.nl

Investering: 15,00 euro, inclusief koffie/thee.
Speciaal voor leden van Hart for Her: 10,00 euro.

Jan en Wilma Schuck gehuldigd voor vijftig jaar lidmaatschap Muziekvereniging Sempre Crescendo

Tijdens het concert van de Diepenveense muziekvereniging Sempre Crescendo op zaterdag 16 november j.l. zijn Wilma en haar broer Jan Schuck gehuldigd voor hun vijftigjarig lidmaatschap.

Voor deze bijzondere mijlpaal werden zij welverdiend in het zonnetje gezet door voorzitter Karin van Berkel en ontvingen zij de bijbehorende speld en oorkonde van de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie (KNMO) en uiteraard ook een mooie blos bloemen.

Van blokfluit naar fagot
Wilma Schuck is vijftig jaar geleden begonnen op de blokfluit en heeft daarna respectievelijk op hoorn en bariton gespeeld. Nu speelt zij al vele jaren op de fagot. De fagot is misschien niet het meest bekende instrument uit het orkest. Het behoort tot de houtinstrumenten en heeft een mooie karakteristieke klank. Gedurende al die vijftig jaren is Wilma in het orkest blijven spelen.

Eerst trompet, nu besbas
Haar broer Jan is ook vijftig jaar lid, maar kon door een verhuizing naar Rotterdam de repetities in Diepenveen niet meer bijwonen. Ook in Rotterdam is hij muziek blijven maken en heeft hij trompet gespeeld in een Rotterdams harmonieorkest. Het oosten van het land bleef trekken en vorig jaar is Jan weer deze kant op verhuisd. Hij speelt nu weer volop mee bij zijn Sempre Crescendo. Niet meer op trompet, maar op besbas; een welkome aanvulling in het orkest.

Veel inzet en betrokkenheid
Wilma en Jan Schuck staan bij Sempre Crescendo bekend als toegewijde en trouwe leden. Voor hun inzet en betrokkenheid in de afgelopen halve eeuw werden zij heel hartelijk bedankt en werd de hoop uitgesproken, dat zij nog lang en met plezier muziek blijven maken bij het Diepenveense orkest!