Fietsexcursie Landgoederen IJssellandschap“Rijkdom en Verval”

Op zondag 28 april as. start om 13.00 uur bij de oude Deventer begraafplaats ter hoogte van Diepenveenseweg 1 in Deventer de Fietsexcursie Landgoederen IJssellandschap“Rijkdom en Verval”. Deze duurt circa 3 uur. Ananassen kweken op een Sallands landgoed? Ja echt, Pierre Gustav Voute, een rijke zonderlinge fransman heeft het geprobeerd op de Haere in Olst. Dit soort weetjes en nog veel meer worden verteld tijdens de fietsexcursie Landgoederen.  Fiets mee met onze gidsen vanaf Deventer naar Olst, langs de landgoederen van IJssellandschap. Onderweg kom je alles te weten over de rijkdom en het verval door de eeuwen heen.

Tijdens de fietsexcursie ga je aan de hand van de verhalen van twee illustere bewoners van landgoed Rande en De Haere de sporen ontdekken van het verleden. De excursie start op de oude begraafplaats in Deventer, aan de Diepenveenseweg waar vele Deventer notabelen begraven liggen. Onderweg is er een korte pauze op Landgoed Nieuw Rande in Diepenveen voor een lekker kopje koffie/thee. De excursie eindigt op de Haere. Hier is gelegenheid om te genieten van het prachtige landgoed en/of te borrelen om daarna op eigen gelegenheid weer richting huis te fietsen.

Zin om mee te fietsen? Zondag 28 april, start om 13.00 uur bij de oude Deventer begraafplaats ter hoogte van Diepenveenseweg 1 in Deventer. Duur ca. 3 uur. Deelname 5 euro per persoon inclusief koffie/thee bij Hotel Gaia. Km: ca. 25
Aanmelden: info@ijssellandschap.nl

Meer informatie?
IJssel landschap, Jet Nieboer
j.nieboer@ijssellandschap.nl

Interview met Gerwic Feenstra uit Diepenveen, badmintontrainer van de jeugd van BC IJsselstad

Van de Jeugdredactie: Eva & Fee

Eva & Fee hebben Gerwic Feenstra uit Diepenveen geïnterviewd, hun badmintontrainer. Zij stelden hem 10 vragen.

1e vraag : hoe kwam je op het idee om te beginnen met badminton? :
Nou mijn ouders deden dat en ik was een jaar of 15 en toen dacht ik nou dat wil ik wel proberen en toen vond ik het leuk en ben ik er opgebleven.

2e vraag : hoelang doe je al aan badminton? :
Eh.. nou ik denk al 35 jaar.

3e vraag : hoeveel medailles heb je al gewonnen?  :
Nou, ik denk 6 of 7 ongeveer.

4e vraag : doe je ook aan andere sporten naast badminton?  :
Ja, ik doe nog wel aan tennis en ik ben nog wel aan het hardlopen en ik doe nog skiën.

5e vraag : hoelang ben je al badmintontrainer?  :i
Ik heb het vroeger gedaan een jaar of 4/5 en nu hier ook alweer 4 jaar dus in totaal 8 jaar.

6e vraag : heb je nog familie op badminton?  :
Ja, mijn dochters Silke en Bente lopen hier nog rond en die zitten ook op badminton.

[kleine onderbreking]

7e vraag : hoe vaak doe je in de week aan badminton?  :
Ik geef 2 keer in de week training dus 2 keer, en soms speel ik zelf nog dus 2/3 keer per week.

8e vraag : aan welke niveaus geef je allemaal les?  :
Vooral kinderen, dus jullie niveau, vroeger gaf ik ook wel volwassenen les maar nu alleen kinderen.

9e vraag : waarom vind je badminton zo leuk?  :
Omdat het een snelle sport is en je moet wel technisch spelen, dus je moet zorgen dat je netjes slaat, nette bewegingen doet en je moet natuurlijk conditie hebben. Ik vind het zwaar en dat vind ik leuk en dat je goede slagen moet oefenen vind ik ook leuk.

10e vraag : welke oefening vind je zelf het leukst? :
Dat is een oefening dat je met zijn vieren op het veld staat en dat je steeds om en om moet lopen/slaan een beetje een ingewikkelde oefening, maar die vind ik wel heel leuk.

Kickstart voor aspergeseizoen: ‘Twee weken langer dan gepland!’

Ze zingen nog nèt niet Hosanna, de aspergetelers uit Salland en Vechtdal, maar dat vroege voorproefje van de zomer zo half februari, zorgt er nu wel voor dat het aspergeseizoen toch zeker twee weken eerder is begonnen dan ze hadden gedacht. ,,En dat is positief, want de verkooppiek zit altijd aan de voorkant van het seizoen”, zegt Hans Nieuwenhuis van aspergeboerderij De Boerkamp in Diepenveen.

Kom 27 april naar Diepenveen en geniet van een prachtige Koningsdag

Ook dit jaar viert Diepenveen Koningsdag  (zaterdag 27 april) met de traditionele Oranjebraderie. Om 09:00 uur trappen de schoolkinderen op het Dorpsplein af met een aubade. De ruim 300 standhouders bieden een ruim assortiment met voor elk wat wils en het Oranjecomité heeft wederom een zeer gevarieerd programma samengesteld.

Zo is er voor de voetballiefhebbers een pannakooi en vinden er op het podium op het Dorpsplein diverse muziekoptredens plaats. Het programma wordt compleet gemaakt met gezellige terrassen waar live muziek te horen is. Er is voldoende parkeerruimte beschikbaar voor auto’s maar zeker ook voor fietsen.

Kom naar Diepenveen en geniet van een prachtige Koningsdag.

Start nieuwe beginnerscursus rolskiën DCS Diepenveen

Hou je van buiten sporten? Wil je zowel conditie opbouwen als genieten van de natuur en ook nog eens iets nieuws proberen? Dan is Nordic Sports echt iets voor jou! Op 10 mei start bij DSC Nordic sports in Diepenveen een nieuwe beginnerscursus rolskiën.

De afgelopen 6 weken hebben een twintigtal sportieve deelnemers voor het eerst kennisgemaakt met rolskiën en cross-skaten bij DSC Nordic sports in Diepenveen. Ze  waren zo enthousiast dat de club meteen een nieuwe beginnerscursus rolskiën organiseert. Iedereen die kennis wil maken met rolskiën of zich verder wil ontwikkelen in de techniek van het rolskiën, kan zich opgeven. De cursus bestaat uit 4 lessen en een toertocht samen met de leden van de club. Voor cross-skaten start in het najaar  een nieuwe beginnerscursus.

Langlaufen op wieltjes
Rolskiën en cross-skaten is eigenlijk ‘langlaufen’ op wieltjes en kan het hele jaar door buiten beoefend worden.  Doordat je stokken gebruikt, train je het hele lichaam waardoor je de conditie traint zonder zware belasting voor de gewrichten. Door het ‘glijden’ op de wielen, train je ook je balans. Bent je op zoek naar een sport met een evenwichtige belasting van veel spieren en verbeteren van uw conditie, dan moet je Nordic Sports beslist eens proberen.

De lessen voor rolskiën vinden plaats op 10, 17, 25 en 26 mei in Diepenveen.
Op 19 mei vind een  toertocht(je) plaats samen met leden van de club.

Het deelnemen aan een cursus kost € 45,- inclusief de huur van het materiaal. Gedurende de cursus mag je de rolski’s met stokken en eventueel beschermmateriaal mee naar huis nemen. Ideaal om de instructies uit de lessen thuis verder te oefenen. Zo kun je in een korte periode ervaren of rolskiën jouw sport is!

Voor cross-skaten start na ze zomer een nieuwe beginnerscursus. Je kunt je nu alvast aanmelden.

Schrijf je in via:

https://www.nordicsports-diepenveen.nl/inschrijfformulier-vervolgcursus/

 

Groep 8 OBS Slingerbos ervaart hoe het is om een handicap te hebben

Van de Jeugdredactie.
Interviews en tekst: Abel, Tiziana, Ward en Maurits, Slingerbos groep 8.

Op 21 en 28 maart 2019 bracht de Stichting Fooruit een bezoekje aan OBS Slingerbos in Diepenveen. Ze kwamen op Slingerbos om groep 8 uit te leggen hoe het is om een handicap te hebben en hoe je ermee kan om gaan. De klassen werden in 3 groepen opgesplitst. Iedere groep ging naar een ander onderdeel.

Er waren 7 onderdelen: diabetes, astma, rolstoelen, krukken, braille, blind ruiken en één blindenparcours. Bij elk onderdeel werd het groepje vervolgens weer opgesplitst.

De eerste groep ging naar het blinden onderdeel. Daar waren 3 onderdelen: blindenparcours, braille lezen en geurtjes ruiken. In een andere groep gingen mensen uitleggen over astma en diabetes. We moesten in een apparaatje blazen om onze longinhoud te meten.

De laatste groep gingen werken met krukken en rolstoelen. Als eerste werd er een uitleg gegeven over een amputatie en een rughernia. Daarna mochten we in een rolstoel zitten er over dingen heenrijden en op krukken lopen. Daarbij moesten we proberen om een deur open en dicht te doen.

Het was een leuke ochtend en hebben veel geleerd over hoe het is om met een handicap te moeten leven.

 

INTERVIEWS

We hebben 2 leerlingen van groep 8 geïnterviewd. Hier komt een interview:

Wat vond je van het bezoek van de gehandicaptenraad?
Leerling: Ik vond het leuk dat ze er waren en ze gaven veel informatie. Het was extra interessant omdat ze zelf ook allemaal een handicap hebben.

Interviewer: Wat vond je het leukste onderdeel?
Leerling: Ik vond het leukste onderdeel de rolstoelen.

Interviewer: Waarom vond je de rolstoelen het leukste onderdeel?
Leerling: Ik vond dat het leukste omdat ik nog nooit in een rolstoel had gezeten en het was weer eens iets anders.

Interviewer: Wat heb je er van geleerd?
Leerling: ik heb geleerd hoe het is om te leven met een handicap en hoe je het kan voorkomen.

Interviewer: Bedankt voor dit interview!

 Groetjes van Abel, Tiziana, Ward en Maurits

Groep 8, OBS Slingerbos

 

‘De kloosterbel van Sion werd gemaakt van Duits legermateriaal’

Frits Loggen uit Diepenveen komt met een grote metalen huls met houten handvat in het WO2 Café. Het blijkt een loodzware bel, die veel geluid maakt. De monniken van Klooster Sion hadden van de huls in de Tweede Wereldoorlog een bel gemaakt.

Een huls van Duitse makelij, weet Frits Loggen. “Al wist de abt niet meer exact hoe ze aan de huls zijn gekomen.” Volgens Loggen werd de huls in de smederij van het klooster tot bel gemaakt. “Die hadden ze nodig om de monniken van het land te laten komen om te bidden en te eten. De bronzen klokken hadden de Duitsers weggehaald.”

Lees meer…

Concert Soli Deo Gloria

Afgelopen zondag 7 april organiseerde gemengde zangvereniging Soli Deo Gloria haar jaarlijkse concert in de Dorpskerk van Diepenveen.

Na de opening door voorzitter Ap Smeenk vertelde dirigente Joan Jonkman dat ze bij haar aantreden de boodschap had meegekregen, dat het koor niet alleen maar christelijke liederen wilde zingen. Daarom had ze er dit jaar voor gekozen om het geheel anders te doen en musicalsongs ten gehore te brengen.

Musicalsongs
Het publiek werd getrakteerd op Love changes everything van Andrew L. Weber, My heart will go on uit de Titanic, The sound of music, Edelweis en een medley van liedjes van Lennaert Nijgh en Boudewijn de Groot.

Instrumentale intermezzo’s
De liederen werden afgewisseld met de vlotte, instrumentale klanken van de Speelgroep Deventer met een internationaal volksdansrepertoire en een duo pianospel van pianist Marijn Siero en Joan Jonkman.

Na afloop kon het publiek achter de kerk nog nagenieten met een kop thee of koffie.

Foto’s en tekst: Hans Tiebot

Tegel eruit, plant erin

Op 23 maart was er landelijk de succesvolle actie ‘Tegel eruit, plant erin’, een samenwerking tussen Intratuin en Groei en Bloei. De afdeling Deventer e.o. van Groei en Bloei werd bij de nieuwe Intratuin overspoeld met mensen die één tegel mochten ruilen tegen twee plantjes. Groene tuinen zijn in de mode.

Het is natuurlijk een symbolische tekst. Beter is om vooraf zo weinig mogelijk tegels in je tuin te leggen. Om die tegels goed te leggen moet er (geel) zand onder en moet de zwarte aarde afgevoerd worden. Dan is er de eerste jaren geen weg terug, tenzij je veel geld besteedt om het terug te draaien. Een tegeltuin is hoogzomer al gauw tien graden warmer dan een ‘groene tuin’. Niet erg comfortabel. Uitzicht op dat meubilair en die tegels in plaats van op groen lijkt me niet zo aantrekkelijk. Tuinmeubilair kan overigens ook heel goed op een grasveldje staan. Regenwater kan dan de tuingrond inzakken en dat is hard nodig om het grondwaterniveau aan te vullen.

Insecten en vogels blij
Redenen voor verstening van een tuin zijn vaak onkunde over gemakkelijk te onderhouden beplanting en slechte kwaliteit van de grond waarin de plant wordt gezet. Op de website van Groei en Bloei Deventer staat het zgn. 26 plantenplan (https://deventer.groei.nl/index.php?id=95281) met relatief gemakkelijke planten die een tuin het hele jaar een mooi aanzien kunnen geven. Een deel van die selectie, in plaats van tegels, maakt behalve de tuinbezitter ook insecten en vogels vrolijk.

Graftuin of groene tuin
Heel modern was om in plaats van tegels zwarte split met een stenen bak in de tuin te deponeren. Dit geheel lijkt in veel opzichten op een begraafplaats en wordt door vaklui ook wel een graftuin genoemd. In het grit komt op den duur verontreiniging, dus het is maar beperkt arbeidsbesparend. De paar planten die in de bak passen, moeten regelmatig water hebben, ook in de vakantie. En het is een kostbare investering. Ik zou toch maar kiezen voor een groene tuin!

Bodem verbeteren
Voor het inplanten moeten de nieuwe planten eerst een kwartier in een bak met water staan en moet er goede zwarte potgrond ingebracht worden. Het eventuele gele zand moet eruit, want dat houdt geen vocht vast voor de planten en levert geen voeding. Jaarlijks een beetje compost geven (of eventueel wat plantenvoeding) en de plant blijft een sieraad voor de tuin.

Klimplanten
Als er al veel steen ligt, geldt natuurlijk hetzelfde. Zonder goede nieuwe grond blijft succes uit. Je kunt tegen een muur ook heel goed een klimplant plaatsen, zelfs tegen een schaduwmuur. Met meer zon zijn klimrozen en druiven leuke opties, maar een aantal wat hogere vaste planten of eenjarigen geeft ook een fleurig aanzien. Het tuincentrum of de hovenier biedt goede raad.

Groei en Bloei, Jan Weggemans

Stabat Mater door het Pergolesi Ensemble in de Kloosterkerk klooster Nieuw Sion

Het Pergolesi Ensemble voert op Goede Vrijdag het Stabat Mater uit van Pergolesi in de sfeervol verlichte Kloosterkerk in de verstillende omgeving van klooster Nieuw Sion. Het Pergolesi Ensemble staat onder leiding van alt/mezzo Marianne Selleger. Naast haar zingt sopraan Wendeline van Houten. Bijzonder bij het begeleidend instrumentaal ensemble is dat er saxofoons in plaats van strijkers gebruikt worden.

Dit fameuze Stabat Mater van Pergolesi, geschreven voor goede vrijdag, is niet alleen, naast Bach’s Mattheus Passie, een veel gehoord paasoratorium, maar zeker ook het bekendste en mooiste Stabat Mater aller tijden. Deze versie voor twee vrouwenstemmen met saxofoonkwartet is geheel trouw aan het origineel en slaagt er ook steeds weer in tot tranen toe te ontroeren.

Pergolesi schreef dit werk kort voor zijn dood in 1736. Hij was toen 26 jaar oud. Hij schreef het stuk in Pozzuoli, het plaatsje waar hij zich teruggetrokken had vanwege zijn zeer slechte gezondheid. Pergolesi kreeg de opdracht om het Stabat Mater van Alessandro Scarlatti dat tot dan toe elke goede vrijdag in de kerk Maria dei Sette Dolori in Napels werd opgevoerd, te vervangen.

De tekst van het Stabat Mater is geschreven in de middeleeuwen door een onbekende dichter, vermoedelijk Johannes Fidenza (1221-1274), die later de naam Bonaventura aannam. Het stuk bestaat uit twaalf delen. De eerste zes beschrijven de pijn die Maria doorstaat terwijl ze haar zoon aan het kruis ziet hangen. De laatste zes delen worden gezongen vanuit een ‘ik’-persoon die de pijn die Maria voelt ook wil voelen.

Een verstillende muzikale tocht met de smart van een moeder onder het kruis van haar zoon. Een moment van verdieping in hoe wij omgaan met onze diepste pijn. De muziek raakt diepe, universele gevoelens, namelijk enerzijds een intense verdrietigheid, anderzijds ook overlevingskracht en optimisme. Kom dus kijken en luisteren naar dit unieke concert in deze mooie locatie op deze bijzondere dag. Dat alles mag je niet missen!

Stabat Mater, Pergolesi Ensemble Goede Vrijdag 19 april 20:00 uur Kloosterkerk Nieuw Sion, Vulikerweg 6 te Diepenveen

Kaarten: Voorverkoop € 15, – | Kerk € 17,50 | Studenten/CJP € 10,- | Jeugd tot 18 gratis
Kaarten bestellen op www.ingoedehanden.management of via 085-8770376

Vrijwilligers gezocht voor Sparrenheuvel

Oproep aan de bewoners van Diepenveen en omstreken: iedere middag wordt er door vrijwilligers koffie geschonken voor de bewoners in Sparrenheuvel, om hen een gezellige middag te bezorgen, tussen 14.30 uur en 16.00 uur.

Wij zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die ons hierbij kunnen en willen helpen, mannen zijn ook van harte welkom. Het gaat om ongeveer 1 keer in de 2 á 3 weken.

Mocht u interesse hebben of meer willen weten, bel ons gerust voor meer informatie:

Marja Luchtenberg telefoon 06-45377841 of Heintje Egberts telefoon 06-13367779

Wij zijn coördinatoren van de Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen.

Of Patricia Holla, werkzaam in Sparrenheuvel, telefoon 0570-598297.

IJssellandschap zoekt verhalen-verzamelaars

Het landschap  ligt vol verhalen, verhalen die verbinden en die ongeduldig wachten om verteld te mogen worden. IJssellandschap is daarom op zoek naar nieuwsgierige schrijvers (in spé) die zich willen inzetten om deze verhalen te verzamelen. De deelnemers krijgen eerst een cursus aangeboden van drie avonden onder leiding van Ewout van der Horst, historicus en schrijver van diverse boeken over Salland, en gaan daarna op pad het landschap in.

‘Guus de geit werd voor het wagentje gespannen en dan raceten we gierend van de lach door het park, tot groot ongenoegen van onze moeder’ zo vertelt mevrouw Copijn, oud bewoonster van landgoed De Haere in Olst.  Een mooi voorbeeld van een verhaal op een plek die van waarde is en die het verdient om aan een breed publiek vertelt te worden. Want hoe ging dat vroeger op zo’n landgoed. Het gaat overigens niet alleen om het verleden maar zeker ook over het heden en de toekomst. Waarom bijvoorbeeld neemt een boer een bepaalde beslissing en wat komt daar bij kijken of waarom jaagt een jager eigenlijk? Verhalen die ons ook doen realiseren dat het landschap om ons heen van grote waarde is en dat we daar met z’n allen goed voor horen te zorgen zodat mens en dier er nog tot in lengte van dagen van kunnen genieten.

De verzamelde verhalen worden onder meer gekoppeld aan een aantal te ontwikkelen fietsroutes door het IJssellandschap en aan de al bestaande Hazepad wandelroutes.

Tijdens de drie workshopavonden voor de vrijwilligers staan onder andere interview- en schrijftechnieken op het programma. De eerste bijeenkomst is op 8 mei in Olst. Zie voor meer informatie www.ijssellandschap.nl of geef je met een korte motivatie op via info@ijssellandschap.nl.

 

Eendaagse training: Kruispunt in je loopbaan

Ben je toe aan meer uitdaging in je werk? Doorgroeien in je huidige baan of switchen naar een andere baan? Of vraag je je af hoe je vitaal blijft én alle ballen in de lucht houdt?

Eendaagse training
Deze training is bedoeld voor mensen die in hun werk een nieuwe stap willen zetten, de balans op willen maken en onderzoeken wat mogelijke routes naar een volgende stap zijn.

Stress speelt vaak een belangrijke rol in het werk. We gaan daarom op deze dag eerst even vaart te minderen. Wanneer we ons veiliger en vitaler voelen, zijn we eerder geneigd tot experimenteren en grenzen verleggen. Dat is een cruciale voorwaarde om talent tot bloei te laten komen. We ervaren dan meer wat onze eigen koers is en durven meer op ons eigen kompas te vertrouwen voor het maken een volgende stap.

Opbrengst
– zicht op wat een keus je brengt en kost, in werk en privé;
– meer ervaren hoe je keuzes kunt maken;
– zicht op stappen die je kunt zetten.

Wat gaan we doen?
Je krijgt ter inspiratie vooraf een artikel om te lezen.
We werken in Het Tuinhuis in een kleine groep van maximaal 6 mensen, zodat er alle ruimte is voor je situatie en je vraag. Juist in een veilige kleine groep is het rendement optimaal.
De dag start om 9.30 en we ronden af om 16.00 uur.

Inschrijven
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@agnesbrinkhof.nl. We hebben dan een telefonisch intakegesprek.
Voor meer informatie kun je ook eerst bellen: 06-47787177
Of kijk op de site: www.agnesbrinkhof.nl.

Kosten: voor particulieren € 100,00  of € 150,00 via bedrijf incl. 21% btw, incl. koffie, thee en lekkere lunch.
Data: vrijdag 26 april 2019  en vrijdag 17 mei 2019 van 9.30 tot 16.00.

Trainer
Agnes Brinkhof (1956) begeleidt sinds 1978 mensen en organisaties in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, als coach en trainer. Diepgang, humor en aandacht voor integratie in de dagelijkse praktijk staan centraal in haar coaching. Met oog voor hoofd, hart en handen.
De trainingen vinden plaats in de coachpraktijk in Het Tuinhuis. Bureau Brinkhof werkt op landelijk niveau nauw samen metVista Nova, school voor loopbaan en leiderschap.

Het Tuinhuis
Olsterweg 13
7431EH Diepenveen
06-47787177

‘Werk in uitvoering’ DSC Afdeling Gymnastiek zaterdag 13 april 2019

Zaterdagavond 13 april 2019 vindt de tweejaarlijkse uitvoering van de gymnastiek en jazzdance a fdeling van de Diepenveense Sportclub plaats. Dit keer is het thema ‘Werk in uitvoering’. Eens in de twee jaar mogen de gymnasten, dansers en turners van deze sportclub, tijdens een spectaculair optreden hun vaardigheden laten zien. De uitvoering vindt plaats in het Hof van Salland in Diepenveen.

De afdeling gymnastiek en jazzdans van DSC heeft 175 leden waarvan de 100 jeugdleden meedoen aan de uitvoering. Elke groep geeft een eigen invulling aan het thema. Zo heeft de jazzdance groep zich laten inspireren door de muzieknummers als “Working 9 to 5” en “Working man” en heeft de jongens turngroep iets voor u in petto als zijnde” jongens van de bouw”. Bovendien zal de springgroep voor het eerst hun kunnen laten zien op de nieuwe airtrack. Een noviteit binnen de club. Door de diversiteit aan groepen en de eigen invulling belooft de uitvoering weer spectaculair te worden. ‘Werk in uitvoering’ is voor iedereen toegankelijk.

Op zaterdagavond 13 april begint de uitvoering om 19.00 en eindigt rond 21.45 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop op zaterdagochtend tussen 9.30 en 12 uur in het café van Hof van Salland en een uur voor aanvang aan de zaal. Kaartjes kosten voor 13 jaar e.o. € 7,50 voor kinderen van 6 t/m 12 jaar € 5,00 en kinderen t/m 5 jaar mogen gratis naar binnen.

Afdeling Gymnastiek
De uitvoering geeft een goed beeld van wat de afdeling gymnastiek van DSC in huis heeft. Ze wil daarmee bezoekers enthousiasmeren om zich aan te sluiten bij een van de jeugd of volwassen groepen.De vereniging heeft verschillende disciplines in huis. Afdeling Gymnastiek is een verzamelnaam voor turnen, dans en springen voor de jeugd maar ook voor pilates, gym voor senioren en ouderen. Er is zelfs een herengroep gymnastiek. Hierbij staat altijd gemoedelijkheid en het plezier in bewegen voorop. Voor meer informatie over lestijden en locaties, zie www.dscdiepenveen.nl/gymnastiek. Meer informatie over de uitvoering kunt u krijgen bij Lean Kolkman (voorzitter.dscgym@gmail.com).